Neprihlásený (Prihlásiť sa)
    •  
      CommentAuthorivan.m
    • CommentTime09-02-2010 00:32

ozivujem, nikto nevie?? Ma EndNote nejaku centralnu kniznivu odkial by to Pages tahal alebo co. Ja som uz prehladal cely internet ale na toto som otazku nenasiel.
    • CommentAuthorbabo
    • CommentTime09-02-2010 12:38 upravené

ivan.m: neviem odpoved s tym EndNote neviem, ale pisal si niekde v tomto vlakne o LaTex. Aku distribuciu LaTex si na MAC OS skusal? By som si nainstaloval, ja som v tom robil diplomovku a bolo to super.

Ked pouzivat Word, tak jedine kvoli track changes diplomoveho veduceho
    •  
      CommentAuthorivan.m
    • CommentTime09-02-2010 14:02

toto:
    http://www.tug.org/mactex/2009/

Ale moc sa do toho nerozumiem, proste som to nainstaloval a ide, uz to bolo davno. Ma to sice 1.3 giga, ale aspon nemam problem s plugins, ktory potrebujem ten mam.

Ale aby bolo jasne, ako editor textu pouzivam Textmate, kde na prelozenie stlacam CMD+R, po kompilacii mi vybehne Skim.app aplikacia, v ktorej sa zobrazi PDF subor. Skim ma tu vyhodu ze vies do dokumentu kliknut a presmeruje ta to presne tam do zdrojoveho kodu v Textmate. Plus si treba este nastavit master dokument v Textmate aby si mohol stlacat CMD+R hociktorom *.tex fajle, ale kompilovalo to cez hlavny.

Na bibliogrfiu, jedine Papers. Konecne ma v pejproch poriadok. Ma zabudovany search na IEEE, stiahne PDF, naimportuje do Papers, vyplni bibliografiu a vyexportuje BIB subor, ktory potom pouzivam v Textmate. Ulpne rovnaka filozofia ako iTunes, t.j. nepracujes na subormi ale polozkami v kniznici. Toto ten ich BibTex, ktory je zadarmo nevie. Tam si musis drzat vsetko rucne. Blizsie info ako pouzival bibliografiu v Textmate na official strankach Textmatu.

Este keby som rozbehal ten EndNote, sakra...
    • CommentAuthorbabo
    • CommentTime09-02-2010 14:08

perfektne, dik. Sice teda 1.3 GB je masaker, ale vsak v mori je miesta dost (a na 1TB disku tiez :) )

A ked to funguje, tak to suplnem na SL a bude a dik aj za radu o Bibliografii
    •  
      CommentAuthorivan.m
    • CommentTime09-02-2010 16:12

Mna asi drbne. K tomu EndNote v Pages.
    Ono to funguje, otvorite si svoju endnote library v EndNote, otvorite si svoj pages dokument. Umiestnite kurzor a stlacite CMD+SHIFT+E vybehne akono, ktore je vsak prazdne. Ale iba dokial nezacnete pisat!!!