Zhrnutie všetkých noviniek v iOS 9.3

Apple včera vydal prvú beta verziu pre najnovšiu aktualizáciu svojho mobilného operačného systému s číslovkou 9.3. Napriek tomu, že ide len o vylepšenie iOS 9, ktorý vyšiel minulý september, prináša so sebou skutočne prekvapivé množstvo zmien. Na čo všetko sa môžete v novom update tešiť?

Night Shift

Asi najzaujímavejšou novinkou je nočný režim, ktorý automaticky zníži množstvo modrého svetla, ktorý váš displej vyžaruje a umožní tak tak pokojnejší spánok. Night Shift obsahuje podrobné nastavenia, ktoré zahŕňajú intenzitu modrého svetla, ale aj jeho automatické spustenie podľa stanoveného času, alebo časového pásma.

Funkcia je veľmi podobná známej aplikácii f.lux a viac si o nej môžete prečítať v našom článku.

nightshiftmodeios93

Nové 3D Touch skratky

iPhone 6s a iPhone 6s Plus s updatom dostanú niekoľko nových skratiek na domovskej obrazovke. Silnejším stlačením ikony aplikácie Nastavenia dostanete možnosť nastaviť tapetu, Bluetooth, Wi-Fi, či zobraziť štatistiky batérie. Počasie zas ponúka niekoľko obľúbených lokácií, vrátane tej aktuálnej, nové skratky pribudli aj pre App Store a iTunes Store.

weathersettingsquickactions

Zamykanie poznámok

Vstavaná aplikácia na poznámky zažila v iOS 9 obrovské zmeny a zdá sa, že ešte nie sú u konca. iOS 9.3 vám umožní vybrané poznámky uzamknúť heslom, na iPhone a iPade bude taktiež možné odomykanie pomocou Touch ID.

Pribudli tiež nové možnosti triedenia – podľa dátumu úpravy, dátumu vytvorenia, alebo názvu.

notespasswordprotection

Apple News

Vylepšená bola sekcia Pre Vás, odporúčané články by teraz mali byť trefnejšie. Aplikácia teraz bude obsahovať aj odporúčania priamo od editorov z Applu, mód na šírku pre iPhone a zabudované prehrávanie videí.

apple-news-ios9.3

Zdravie

Zdravie teraz zobrazuje grafy aktivity priamo z vašich Apple Watch a kategórie ako Váha, Cvičenie a Spánok zahŕňajú odporúčané App Store aplikácie pre danú činnosť.

health-ios9.3

CarPlay

Hudobná aplikácia dostala lepšie možnosti objavovania hudby v podobe sekcií Pre Vás a Nové, Apple Mapy zas obsahujú funkciu Nearby, v ktorej zobrazujú lokality ako reštaurácie, kaviarne a čerpacie stanice v blízkom okolí.

Apple taktiež na svojich stránkach aktualizoval zoznam všetkých áut, ktoré podporujú CarPlay.

carplay-ios9.3

Apple Watch

iPhone bude po novom podporovať viacero spárovaných Apple Watch.

Live Photos

Majitelia iPhonu 6s budú teraz môcť jednoducho uložiť svoje živé fotografie ako klasické. Stačí stlačiť Zdieľať > Duplikovať > Duplikovať ako statický snímok.

livephotosstillphotoios93

Zdieľanie PDFiek v iBooks

iBooks teraz dokáže cez iCloud synchronizovať celú vašu knižnú zbierku, vrátane pridaných PDF súborov.

Siri

Siri rozumie niekoľkým novým jazykom – malajčina, fínčina a hebrejčina.

Multitasking

Pri použití Force Touch gesta na otvorenie obrazovky s multitaskingom na iPhone 6s teraz dostanete hmatovú odozvu – jemnú pri nazretí a silnejšiu pri úplnom otvorení.

ipadair-ios-9-3-education

Vzdelanie a školstvo

iOS 9.3 obsahuje množstvo funkcií zameraných špeciálne na použitie iPadov v školách, vrátane zdieľania zariadení medzi študentami, nová aplikácia “Classroom” a vylepšené možnosti manažovania Apple ID.

Zdroj: MacRumors, 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.