Zamestnanci v Apple predajniach pravidelne dostávajú výhražky smrťou

Server Business Insider cez víkend uverejnil rozsiahle interview s bývalým zamestnancom anglickej pobočky Apple Storu, ktorý sa s nimi napriek záväznej mlčanlivosti porozprával na viacero zaujímavých tém.

Interview poskytuje vzácny pohľad do sveta zamestnanca Apple predajne, nakoľko medzi zmluvné podmienky patrí aj striktný zákaz o ich práci verejne rozprávať, spomínať ju na sociálnych sieťach, či zverejňovať fotografie v pracovnom úbore. Zamestnanec v Appli pracoval v rokoch 2011 až 2015 a z pochopiteľných dôvodov chce ostať v anonymite.

Medzi najzaujímavejšie kúsky z rozhovoru patrí napríklad plat, ktorý zamestnanci bežne dostávajú. Ten sa pohybuje na hranici približne 8 libier za hodinu, čo je na anglické pomery celkom málo – veľká väčšina z nich si tak produkty, ktoré predávajú ani nemôže dovoliť. Napriek tomu nie je získať prácu v Apple Store jednoduché – väčšie šance údajne máte, keď sa prihlásite na Harvard.

Apple-Employees

Medzi ďalšie sťažnosti patrí prakticky neexistujúca šanca získať povýšenie na vyššiu pozíciu, veľký tlak zo strany zákazníkov a vedenia a taktiež interná politika, ktorú anonym prirovnal k akémusi kultu. Najhoršou stránkou je však zrejme správanie niektorých zákazníkov, ktorí sa zamestnancom dokonca pravidelne vyhrážajú smrťou. V jednom z prípadov sa nespokojný zákazník kvôli pozáručnej oprave vyhrážal, že si na predavača počká pred obchodom a keď skončí smena, prejde ho autom.

Práca v Appli má však aj svoje výhody. Zamestnanci majú nemalé zľavy na všetky Apple produkty, vrátane 500 librovej zľavy na všetky Macy, či nedávnej šanci kúpiť si Apple Watch za polovičnú cenu. Za zvýhodnenú cenu si taktiež môžu nakúpiť akcie spoločnosti, či v niektorých prípadoch dokonca získať priamy prístup k samotným vedúcim ako napríklad Tim Cook.

Ak nemáte problém s angličtinou, za prečítanie určite stojí celé interview, ktoré nájdete na stránkach uk.businessinsider.com.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.