Vyskúšajte si legendárny Macintosh v prehliadači

Aj vy patríte k fanúšikom spoločnosti Apple, ale ešte nikdy ste nemali možnosť si vyskúšať niektorý zo starších legendárnych počítačov tejto kalifornskej značky? Pomocou emulátoru si teraz môžete vynahradiť túto skúsenosť a z prostredia vášho internetového prehliadača sa preniesť do roku 1984.

Práve v tomto roku bol predstavený prvý Macintosh, ktorého gény môžete stále nájsť v každom MacBoou, iMacu, Macu Pro alebo v Macu mini. Dokonca aj najnovší operačný systém OS X 10.11 El Capitan spája minulosť s prítomnosťou, čo nám symbolizuje panel s nástrojmi a jeho ponuka spolu s logom Applu v ľavom hornom rohu obrazovky.

Tí, ktorí si ho chcete vyskúšať, nemusíte hľadať na internete inzeráty so staršími kusmi, prípadne sa na ebayi zúčastniť aukcie. Vývojár James Friend predstavil skvelý emulátor, ktorý je dostupný v niekoľkých verziách a môžete si vyskúšať prácu ale i hranie hier na Macintoshi:

macintosh web emulator appsmacintosh web emulator games

Systém a všetky aplikácie sú až do posledného detailu prepracované, takže ich môžete smelo vyskúšať a preniesť sa spolu s nami niekoľko desaťročí do minulosti. Ešte jeden typ na záver: v Mac OS ste museli pre pohyb v paneli s nástrojmi stále držať stlačené ľavé tlačidlo na myši.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.