V Nitre sa možno budú vyrábať televízie od Apple (dohady)

Nová investícia v Nitre. Podľa správ sa spoločnosť Jasplastik-SK rozhodla investovať do nového projektu. Posilňuje svoj priemysel a chce svoje pôsobenie rozšíriť tým, že postaví novú továreň na výrobu televízorov. Podľa šepkaní sa vraví, že spoločnosť už prijala zákazku od spoločnosti Apple.

this-american-life-apple-retraction-2

Čo je na tom pravdy nevieme. Jedná sa iba o dohady a možnosti keďže spoločnosť nevydala žiadne oficiálne stanovisko od koho zákazku obdržali. S určitosťou sa nedá povedať, že zákazka je od Apple, pretože Jasplastik je jedným z dodávateľov pre spoločnosť Samsung.

jasplastik-objekt

Napriek dohadom a nejasnostiam vo veci zákazky spoločnosti Jasplastik vidíme aj jedno veľké pozitívum. V rokoch 2009 až 2011 zažívalo odvetvie ťažké časy. Jediným hlavným artiklom, ktorý bol vyvážaný, boli televízory od spoločnosti Samsung a v podstate ťahali celú ekonomiku kraju. Pretože na Slovensku ukončili svoje pôsobenie dve veľké firmy Panasonci a UMC. Od vtedy sa časy zmenili a dúfajme, že aj napriek opone, ktorá halí zámer spoločnosti sa dočkáme výroby tovaru pre veľkú priekopnícku IT firmu Apple. S týmto názorom prišiel Ondrej Macko, šéfredaktor touchIT. Predpokladá, že projekt Apple vyrábať časť tovaru na Slovensku už nie je snom ale možnou realitou. „Hovorí sa o ňom už tri roky a existuje veľká pravdepodobnosť, že sa bude vyrábať práve na Slovensku,“ dodal Macko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.