V iOS 9.3 sa nám predstaví funkcia “Night Shift”

Najnovšia beta z dielne Apple, iOS 9.3 prináša zopár významných zmien v užívateľskom prostredí. Jedna z najzaujímavejších funkcií novej aktualizácie je takzvaný Night Shift. Podstatou tejto aplikácie je stlmenie modrého svetla pochádzajúceho z vášho iZariadenia v nočných hodinách. Podľa štúdií a výskumov, modré svetlo pochádzajúceho zo zariadenia nepriaznivo vplýva na človeka a alarmuje jeho organizmus, čím nedovoľuje človeku zaspať a narušuje jeho 24 hodinový rytmus.

 

Screen_Shot_2016-01-11_at_1.48.30_PM_456_267

Pokiaľ je Night Shift mód zapnutý, stačí aby slnko zapadlo a displej na iPhone automaticky zmení spektrum farieb na teplejšie (žltšie) a tak zredukuje modré svetlo.  Ráno keď sa prebudíte, váš iPhone bude opäť v normálnom režime a nebude tlmiť žiadnu farbu.

Mnoho používateľov, ktorí používajú f.lux na Mac-u si už zvykli na takúto farebnú zmenu prostredia. Aplikácia f.lux je na AppStore úplne zadarmo a už niekoľko rokov pomáha užívateľom redukovať modrú farbu ich Mac-u keď na ňom večer pracujú. Popravde, f.lux sa už pokúšal preniesť svoj nápad tlmenia modrého svetla na obrazovky iZariadení skrz oficiálny AppStore, ale neúspešne.  Aplikácia f.lux sa predtým dala stiahnuť iba pomocou JailBreaku. Bol to tzv. tweak.

Vývojári aplikácie f.lux boli požiadaný Apple-om aby prestali nabádať užívateľov na porušovanie zmluvných podmienok, keďže pre správne fungovanie f.luxu bolo nutné aby si užívatelia upravili svoje zariadenie.

nightshiftmodeios93-800x440

Night Shift je práve teraz dostupný iba pre vývojárov, ktorí si stiahli iOS 9.3 beta a teda pracujú na prispôsobení svojej aplikácie. Beta taktiež obsahuje ďalšie vylepšenie ako napríklad schopnosť iPhone-u prepojiť sa s viacerými Apple Watch a aj vylepšenie aplikácie Apple News, Notes, Health a CarPlay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.