Tretina používateľov iPhonu má displej so 4-palcovou uhlopriečkou

Podľa najnovších údajov od analytickej spoločnosti Mixpanel vlastní približne 32 % aktívnych používateľov iPhonu model so 4-palcovou uhlopriečkou. Mixpanel na svoje štatistiky používa návštevnosť vybraných webových stránok, bližšie detaily však nešpecifikuje.

Spomínaných 32 % pozostáva prevažne z posledného 4-palcového modelu, iPhonu 5s, ktorý vlastní takmer 20 % používateľov. Za ním je starší iPhone 5 so 7,5 % a plastový iPhone 5c s 5,6 %. Na porovnanie, najnovší iPhone 6s používa takmer 14 % ľudí, jeho väčšiu variantu 6s Plus len niečo vyše 4 %. Modely z roku 2014 sú najpoužívanejšie, iPhone 6 vlastní až 35 % používateľov a iPhone 6 Plus necelých 9 %.

Snímka obrazovky 2016-02-04 o 23.13.31

Aj keď štatistika je zaujímavá, počet “aktívnych” používateľov len ťažko reprezentuje celkový pomer modelov medzi zákazníkmi. Tim Cook minulý týždeň na oznámení finančných výsledkov prehlásil, že až 60 % majiteľov iPhonu vlastní model starší ako iPhone 6/6 Plus. To znamená, že reálne viac ako polovica zákazníkov používa model so 4-palcovým, či dokonca menším displejom.

Mnoho ľudí na iPhone 6 a 6s neupgradovalo z jednoduchého dôvodu, displej sa im zdá až príliš veľký. Toho sa možno Apple čoskoro chytí, už budúci mesiac by mal totiž predstaviť nový iPhone so 4-palcovým displejom, tzv. iPhone 5se.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.