Tim Cook sa v Európe stretáva s európskou komisiou, talianskými developermi a pápežom

Tim Cook sa tento týždeň vydal do Európy, kde v Bruseli navštívil komisárku EÚ pre súťaž Margrethe Vestager, neskôr sa v Ríme stretol s pápežom Františkom a taktiež talianskymi vývojármi.

S Vestagerovou chcel Cook prebrať tému európskych daňových vyšetrovaní, podľa ktorých spoločnosti hrozí daňový nedoplatok až 8 miliónov dolárov. Apple sa pod mušku európskej komisie dostal vďaka svojej pobočke v Írsku, vďaka ktorej sa vyhýba plateniu vysokých daní, ku ktorým by bol nútený na americkej pôde.

Momentálne Apple platí daň vo výške len 1,8 %. Ak by sa obavy EÚ preukázali ako oprávnené, zisky spoločnosti za roky 2004 až 2012 by mohli byť podrobené dani vo výške 12,5 %.

Pope-Cook

V piatok sa Cook stretol s pápežom Františkom, dôvod jeho návštevy je však zatiaľ neznámy. 15-minútová diskusia sa odohrala o pol dvanástej miestneho času, je pritom pravdepodobné, že išlo o rozhovor na tému technológie. Pápež František je prvým pápežom, ktorý disponuje oficiálnym účtom na Twitteri a je tiež fanúšikom iPadu.

V Taliansku sa Tim Cook taktiež zastavil s premiérom Matteom Renzim u miestnych vývojárov. Apple včera totiž oznámil otvorenie prvého vývojárskeho centra v Neapole, ktoré by malo v Európe vytvoriť viac než 1,4 milióna nových pracovných príležitostí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.