Tim Cook: “Pre iPhone máme pripravené skvelé inovácie”

Tim Cook sa včera objavil v diskusnej relácií Mad Money televízie CNBC a okrem iného sa vyjadril na margo klesajúcich predajov iPhonu, budúcnosť Apple Watch a ako sa spoločnosti darí v Číne.

Minulý týždeň Apple investorom oznámil prvý pokles príjmov za posledných 13 rokov, čo viedlo viacerých analytikov z Wall Street ku komentárom, že najlepšie dni kalifornskej spoločnosti sú už za nami. Cook nesúhlasí a poukazuje pritom na nezvyčajne veľké množstvo predajov iPhonu 6 v rokoch 2014 a 2015, ktoré zbytočne nafúklo očakávania.

“Máme v pláne skvelé inovácie. Nové iPhony, ktoré podnietia ľudí s iPhonmi upgradovať na novšie modely. Dáme vám veci, bez ktorých nebudete môcť žiť, no dnes o nich ani neviete. To bolo vždy cieľom Applu. Robiť veci, ktoré ľuďom obohatia život. Potom sa pozriete naspäť a čudujete sa, ako ste mohli bez toho žiť.”

Ďalej zmienil, že sú ako spoločnosť nesmierne nadšení z toho, na čom pracujú. Cook okomentoval tiež akvizície menších spoločností: “Väčšinou kupujeme jednu spoločnosť v priemere každé tri, či štyri týždne.”

Hodinky Apple Watch prirovnal k iPodu, ktorý taktiež spočiatku nebol úspechom, na čo podľa neho ľudia často zabúdajú. Cook taktiež zostáva optimistický s rastom v Číne a Indii, napriek tomu, že investori sa vo veľkom zbavujú svojich akcií a čínska vláda nedávno v krajine zablokovala prístup k službám iBooks a iTunes Movies.

Celý video záznam z rozhovoru si môžete pozrieť v dvoch častiach, ktoré nájdete tutu.

Apple zaznamenal prvý pokles príjmov za uplynulých trinásť rokov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.