Spoločnosť Apple by mala v lete predať miliardu iPhonov

Toto leto čaká Apple veľká udalosť. Mala by sa predať jedna miliarda iPhonov. Spoločnosť Apple očakáva, že do roku 2020 by mohla predať už 2 miliardy iPhonov. 

Apple employees celebrate the release of the Apple iPhone 5 phone outside of the Apple Store on 5th Avenue in New York, September 21, 2012. Apple fans queued around city blocks worldwide on Friday to get their hands on the new iPhone 5 - but grumbles about inaccurate maps tempered the excitement. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: BUSINESS TELECOMS)

Apple predal 896 miliónov iPhonov v časovom rozmedzí od 29. júna 2007 do konca roka 2015.  Podľa predpokladov Wall Street sa očakáva, že Apple predá 50 miliónov iPhonov počas prvých troch mesiacov od uvedenia iPhonu SE. Čo po sčítaní bude úctyhodných 946 miliónov. Čiže môžeme povedať, že Apple je už blízko predaja jednej miliardy iPhonov. Wall Street podotkol, že by mohlo k tomuto okamihu prísť zhruba 20. júla. Ale ak chceme viac štatistík, iPhonov sa predalo viac ako Macov, iPadov a iPodov dokopy za viac ako dve desaťročia. Teda od roku 1993. Zaujímavé je, že iPhone bol takmer vytlačený zo svojho vlastného biznisu, ale našťastie príjem za predané zariadenia (155 miliónov dolárov) ho minulý rok vrátil späť do hry a iPhone sa umiestnil ako piaty na zozname Fortune 500. Apple určite nie je stratený pokiaľ sa počíta v miliardách. Spoločnosť už v novembri roku 2014 predala miliardu iOS zariadení. Teda iPhonov, iPadov a iPodov touch. Medzitým App Store zaznamenal 50 miliárd stiahnutí v roku 2014. A 10 miliárd piesní sa stiahlo z iTunes už v roku 2010.

iphone-se-stack-bleed

Avšak predaj miliardy zariadení jednej kategórie je veľká výzva aj pre spoločnosť ako je Apple. Uvidíme, kedy sa tejto udalosti dočkáme.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.