Program výmeny sieťového adaptéra: všetko čo musíte vedieť

Vo štvrtok minulý týždeň Apple spustil bezplatný výmenný program týkajúci sa chybných koncoviek sieťových adaptérov, ktoré sa v ojedinelých prípadoch mohli zlomiť a spôsobiť tak elektrický šok. Ide o prídavné koncovky, ktoré sa nasúvajú priamo na sieťové adaptéry nabíjačiek všetkých MacBookov a iPadov. Zasiahnuté sú pritom všetky adaptéry vyrobené v rokoch 2003 až 2015.

Spoločnosť Apple určila, že vo veľmi zriedkavých prípadoch sa môžu dvojkolíkové adaptéry sieťovej zástrčky Apple určené na používanie v kontinentálnej Európe, Austrálii, na Novom Zélande, v Kórei, Argentíne a Brazílii zlomiť, v dôsledku čoho môže vzniknúť riziko zásahu elektrickým prúdom v prípade, že sa používateľ dotkne adaptéra. Tieto adaptéry sieťovej zástrčky sa dodávali od roku 2003 do roku 2015 s Macom a určitými zariadeniami so systémom iOS a boli tiež súčasťou súpravy cestovných adaptérov Apple World Travel Adapter Kit.

Ako zistím, či sa ma to týka

Či do programu patrí aj nabíjačka vášho zariadenia, môžete zistiť jednoducho. Vo vnútri chybných adaptérov sa nachádza niekoľkomiestny číselný kód, alebo prázdne miesto, zatiaľ čo nové verzie obsahujú regionálny kód krajiny (u nás EUR) – viď obrázok.

Snímka obrazovky 2016-02-02 o 20.12.55

Program sa týka všetkých adaptérov pre zásuvky v kontinentálnej Európe, Kórei, Austrálii, Novom Zélande, Argentíne a Brazílii.

Snímka obrazovky 2016-02-02 o 20.13.29

Čo treba robiť?

Adaptéry je možné bezplatne vymeniť priamo v autorizovaných servisných strediskách Applu. Výmena by ale mala byť možná aj priamo na predajniach premium resellerov. V tomto prípade sa však pre istotu informujte vopred.

Na výmenu budete potrebovať sériové číslo vášho Macu/iPadu. Návod ako sériové číslo vyhľadať, nájdete na tomto odkaze.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?