Procesory v iPhone 7 budú vyrábané exkluzívne firmou TSMC

Taiwan Semiconductor Manufacuring Company, v skratke TSMC, údajne s Applom uzatvoril finálnu dohodu ohľadom dodávok procesorov pre pripravovaný iPhone 7. Taiwanská spoločnosť bude pritom jediným výrobcom nového čipu A10.

TSMC si Apple získal predovšetkým svojim pokročilým 10-nanometrovým výrobným procesom, ktorý sa zaslúžil o lepšiu efektivitu a výkon čipsetov, obzvlášť v porovnaní s ostatnými výrobcami. Minuloročné iPhone 6s a 6s Plus totiž obsahovali procesory ako od TSMC, tak aj od Samsungu.

Práve vďaka tým Samsungovým, ktoré boli v rôznych testoch pomalšie a náročnejšie na batériu, vznikla kauza chipgate, pri ktorej sa ľudia sťažovali, že dopredu nevedia, aké zariadenie pri kúpe dostanú. Apple problémy zamietol pod koberec a uviedol, že rozdiely v reálnom používaní sú len minimálne.

iPhone 7 a 7 Plus by mali byť predstavené v septembri, v posledných dňoch sa v ich súvislosti hovorí predovšetkým o špeciálnom dvojitom objektíve fotoaparátu, či novom dizajne bez plastových antén na zadnej strane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.