Používaním Facebooku cez Safari sa životnosť batérie zvýši až o 15 %

Nie je tajomstvom, že oficiálna Facebook aplikácia pre iOS je pre systém obrovskou záťažou. V októbri minulého roku sa opäť vyskytli sťažnosti zo strany používateľov, aplikácia totiž značným spôsobom zaťažovala batériu telefónu. Dôvodom bolo zrejme nepovolené bežanie na pozadí. Facebook sľúbil, že chybu opraví.

Opravil však samotnú náročnosť aplikácie? Redaktor Guardianu Samuel Gibbs vykonal zaujímavý experiment a jeho výsledky hovoria sami za seba. Po odinštalovaní Facebook aplikácie a týždňovom využívaní mobilnej verzie stránky v Safari registroval až 15% nárast batérie telefónu.

Gibbs na svojom iPhone 6s Plus v rámci experimentu týždeň sledoval životnosť batérie pri používaní aplikácie. Na druhý týždeň ju odinštaloval a ďalších sedem dní pokračoval v rovnakom využívaní s verziou pre Safari. Na konci každého dňa mal v priemere až o 15 % viac batérie. Pokus neskôr zopakoval aj na svojich kolegoch, s veľmi podobnými výsledkami.

facebook-safari-battery

Ak teda chcete z batérie svojho iPhonu dostať maximum a nechcete pritom siahnuť po škaredom obale, odinštalovanie Facebooku môže pomôcť. Mobilnú stránku v Safari si dokonca môžete jednoducho nastaviť ako ikonku na domovskej obrazovke (návod nájdete tu).

Alternatívnou možnosťou je využívanie aplikácie Paper, ktorá je na batériu omnoho šetrnejšia. O čo ide a ako ju získať, sa dočítate v našom článku.

Foto: The Guardian

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.