Pomocník Siri pravdepodobne prichádza na OS X

Dlho očakávaný pomocník Siri konečne prichádza aj na OS X. Môžeme ho očakávať neskoršie v tomto roku a to pri vydaní aktualizácie OS X 10.12. Zo zdroja 9to5Mac sme sa dozvedeli, že Apple testoval Siri dlhé tri roky, kým sa ho rozhodol pridať do OS X.  Podľa informácií sa bude Siri zobrazovať v stavovej lište a užívatelia si budú môcť vytvoriť klávesovú skratku a upravovať možnosti Siri v systémových nastaveniach.

Siri-Mac-9to5mac

Dokonca sa predpokladá, že hlasový asistent bude podporovať funkciu “Hey Siri”. Väčšina z nás pozná túto funkciu z iPhonu alebo iPadu, kedy po zapojení do siete vylovíme frázu “Hey Siri”, sa automaticky bez akejkoľvek fyzickej interakcie spustí Siri. Očakáva sa, že Siri bude jeden z primárnych nových funkcií v nadchádzajúcej aktualizácií OS X 10.12, ktorá bude niesť názov “Fuji”. Taktiež sa dočkáme aj iných, menších úprav užívateľského rozhrania. Avšak netreba sa vôbec obávať, keďže sa nejedná o žiadnu veľkú aktualizáciu, napríklad v porovnaní s OS X Yosemite predstavenom v roku 2014.

ivericks_siri

Spoločnosť Apple po prvý krát predstavila Siri v roku 2014, ako jednu z najlepších funkcií vtedy nového iPhonu 4s. Od vtedy prešiel Siri veľkou zmenou. Dnes môžeme Siri vidieť ako vám pomáha na iPhone, iPade, iPode Touch, Apple TV a po novom aj na Apple Watch. Siri pomáha pri vyhľadávaní na webe, spúšťanie aplikácií, sledovanie športových výsledkov, púšťanie muziky, kontrola počasia, vytvorenia udalostí v kalendári a mnoho ďalšieho.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.