Nový patent by mohol pomôcť pri nedorozumeniach spôsobených autocorrectom

Autocorrect, alebo automatické opravovanie slov napísaných pomocou virtuálnej iOS klávesnice môže byť často užitočnou pomôckou, preslávil sa však skôr ako spolupáchateľ nespočetného množstva nešťastných konverzácií, ktoré na internete pobavili nejedného z nás.

Apple má pre tento problém možno riešenie. Server AppleInsider priniesol informácie o novom patente, ktorý by umožnil nič netušiacemu príjemcovi lepšie pochopiť, že namiesto slova tepna ste mysleli telka. Funkcia by fungovala podobne ako diktovanie hlasom v súčasnej verzii iOS – systém sám podčiarkne slová, ktorými si nie je celkom istý. Tie by tak po novom mohol zobraziť aj príjemcovi správy, spolu s vyskakovacou ponukou alternatívnych výrazov.

A aj keď úskalia autocorrectu by to úplne neodstránilo, patent by teoreticky mohol eliminovať časté nedorozumenia vyskytujúce sa v textových konverzáciách. Používate autocorrect na svojom iPhone aj vy?

autocorrect-apple-patent

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.