Nový 9,7-palcový iPad bude mať údajne moniker Pro

Očakávaná tretia generácia iPadu Air, ktorá by mala byť predstavená už budúci mesiac, by podľa najnovších informácií z 9to5Mac mala spadať pod modelovú radu Pro.

Aj keď o tom, že nový 9,7-palcový iPad bude po stránke výbavy identický so svojim väčším bratom už vieme dlhší čas, správy o zrušení rady Air sú trochu prekvapivé. Ak však jediným rozdielom medzi iPadom Pro a novo predstaveným modelom bude uhlopriečka displeja, rebranding možno dáva zmysel. Ako by teda mal vyzerať nový zjednodušený lineup iPadov?

Okrem iPadu Pro v dvoch variáciách – 9,7 a 12,9 palcov, v ponuke údajne ostane aj súčasný iPad Air 2 ako ich lacnejšia varianta. Vstupným modelom by sa pritom mal stať najmenší iPad Mini 4. Staršie modely iPad Mini 2 a iPad Air budú s najväčšou pravdepodobnosťou z predaja celkom vyradené.

9,7-palcový iPad Pro s A9X procesorom, 4 GB RAM, štvormi reproduktormi a vylepšeným displejom s podporou Apple Pencil by mal byť predstavený už 15. marca. Hovorí sa tiež o upravenom (menšom) Smart Connectore na príslušenstvo. Farebné prevedenia a veľkosť úložiska by pritom mali ostať rovnaké, cena za nový iPad sa však bude pohybovať bližšie k súčasnej Air línii.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.