Nový 12″ MacBook: Pomocník do vrecka so silnou batériou

Apple včera predstavil novú generáciu 12″ MacBook Retina s vyšším výkonom a ďalšími lepšími špecifikáciami ako je napríklad o hodinu dlhšia výdrž batérie a farbu Rose Gold. 

 

Ultra tenký notebook je dostupný k zakúpeniu v Apple online obchodoch s cenou začínajúcou na 1,299 amerických dolároch (1145€). Americký autorizovaný premium resseleri by mali začať predaj nového MacBooku už dnes. Christina Warren zdieľa 64-bit benchmark test (test výkonu), ktorý ukazuje, že nový 12″ MacBook (1,2GHz konfigurácia) mápribližne o 15% až 18% rýchlejšie CPU ako MacBook z predchádzajúcej generácie. Notebook získal skóre 2,894 na jedno jadro a 5,845 na multi jadrá. Pre porovnanie, predchádzajúci model s konfiguráciou 1,2GHz CPU má na jedno jadro skóre 2,437 a 5,094 na multi jadrá.  Medzitým sa konal ďalší test, ktorý meral rýchlosť zápisu pevného disku. Testy ukázali, že nový MacBook má o 80%-90% rýchlejší zápis ako jeho predchodca. Rýchlosť čítania dát bola taktiež zlepšená. Keď internetový portál MacRumors zverejnil technické špecifikácie nového MacBooku, reakcie čitateľov boli veľmi zmiešané. Jedna strana si chválila dlho očakávaný Skylake procesor, druhá strana bola sklamaná, keďže MacBook disponuje iba jedným USB-C portom, 480p FaceTime kamerou, žiadnym vstupom Thunderbolt 3 a ani DDR4 RAM.

Geekbench-2016-12-inch-MacBook

Apple spomína, že nový 12″ MacBook disponuje dodatočnou silou batérie, ktorá predĺži prácu na MacBooku až o hodinu. Zlepšenie nie je len kvôli efektívnejšiemu Skylake procesoru, ale aj vďaka 41,4Wh Li-Ion batérií. Predchádzajúca verzia mala iba 39,7Wh.

  • Až 10 hodín surfovania na internete s pomocou Wi-Fi
  • Až 11 hodín prehrávania iTunes
  • Až 30 dní stand by režimu

12-inch-MacBook-battery

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?