Návod: Ako získať viac voľného miesta na iOS

Je asi normálne, že sme sa už asi každý ocitli v situácií, kedy sme mali nedostatok miesta na našom iOS zariadení. Nie je nič horšie, ako keď vám zariadenie oznámi, že si nemôžete niečo odfotiť alebo nahrať video, pretože už nemáte voľné miesto.

Ak ste sa našli v týchto vetách, určite vás zaujíma každý trik, ktorý vám uvoľní trocha miesta na vašom zariadení. Skúste tento divný ale účinný trik pre iPhone, iPad alebo iPod touch. Našťastie oproti ostatným podobným trikom, pri tomto prípade nemusí byť vaše zariadenie Jailbreakované. Ale trik funguje ak aj Jailbreak máte.

Krok 1 : Navigujte do Nastavenia -> Všeobecné -> Úložisko a využitie iCloud. Zapíšte si, koľko voľného miesta máte na vašom zariadení.

Krok 2 : Keď ste si túto informáciu zapísali. Spustite aplikáciu iTunes Store.

Krok 3: Zvoľte Filmy. (Na spodnej časti obrazovky, druhé zľava). Vyberte si film a kliknite na možnosť požičať, nie zakúpiť. (Nemusíte mať strach, nebudete nič platiť). Jeho veľkosť musí byť väčšia ako je veľkosť voľného miesta na vašom zariadení. Jedná sa o veľmi podstatný krok, treba si teda vybrať aj taký film. (Po rozkliknutí filmu v sekcii Podrobnosti nájdete informácie o veľkosti.)

IMG_1351

Krok 4 : Kliknite na požičať. Ale treba si zvoliť HD verziu.

Poznámka: Nebudete nič platiť, pretože systém vás informuje o nedostatku miesta pre stiahnutie filmu.

Krok 5 :  Akonáhle vám vyskočí upozornenie o nedostatku miesta, kliknite na možnosť Nastavenia.

IMG_1352

Krok 6 : Keď sa vám otvoria Nastavenia, opäť kliknite na Úložisko a využitie iCloud.

Môžete si hneď všimnúť, že sa vám magickým spôsobom uvoľnilo nejaké miesto na disku. Postup môžete opakovať a možno sa vám podarí uvoľniť ešte nejaké miesto. Dávajte si pozor aby ste sa nedostali do situácie, že budete mať dostatok miesta a požičiate si film, pretože vtedy vám bude odrátaný poplatok a film sa vám stiahne. Musíte mať menej voľného miesta ako je veľkosť filmu.

Dá sa predpokladať, že pokiaľ si chcete stiahnuť film ale nemáte dostatok miesta, Apple vymaže nepotrebné cache z vášho zariadenia aby čo to uvoľnilo a vy ste si mohli zaplatiť. Preto sa vám ukáže o niečo viac voľného miesta. Je to snaha Apple aby ste si mohli film pozrieť a stiahnuť. A na naše prekvapenie. Postup vážne fungoval.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.