Microsoft Office pre iOS pridáva podporu 3D Touch a Apple Pencil

Microsoft dnes aktualizoval svoj kancelársky balík Office pre iOS, pridáva ako 3D Touch skratky pre iPhone 6s a 6s Plus, tak aj hŕstku funkcií z Windows verzie a podporu pre Apple Pencil.

Nový dokument vo Worde, PowerPointe a Exceli tak môžete ľahko vytvoriť len zatlačením na ich ikonku. Rovnakým spôsobom sa dá tiež pristupovať k naposledy uloženým súborom. Pridané bolo aj vyhľadávanie dokumentov cez systémový Spotlight z domovskej obrazovky.

office-3dtouch

Ako Microsoft sľubil na jeseň, po dlhšom čase prichádza oficiálna podpora pre stylus Apple Pencil. Ceruzku využijete pri novej anotačnej funkcii – do ponuky pribudol tab Draw, pomocou ktorého môžete kresliť do dokumentov vo Worde, PowerPointe, Exceli a tiež OneNote. Medzi ďalšie vylepšenia patrí sťahovanie dodatočných fontov z cloudu, čím zbytočne nezaberajú miesto na zariadení.

New-to-Office-365-in-Jan-1b

Word, PowerPointExcel pre iOS sú dostupné na App Store. Programy sú bezplatné na každom iOS zariadení s výnimkou iPadu Pro, na ktorom budete na editovanie dokumentov potrebovať predplatné Office 365.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.