Macbookarna.cz – skvelý obchod na používané MacBooky

Chcel som si kúpiť svoj prvý MacBook. Neviem prečo ma táto značka priťahuje, ale je tomu tak. Rozhodol som sa, že si jedno takéto odhryznuté jabĺčko zaobstarám. Išiel som si pozrieť stránky jedného predajcu, za akú sumu sa predáva nový MacBook Pro. Ťažko som však prehltol. Na ďalšej stránke iného predajcu som objavil, že ponúkajú aj Mac pre študentov. Potešil som sa, tejto možnosti a už som aj vedel, že bude nový Mac. A tu hľa sú aj ceny nižšie, no aj tak presahovali môj rozpočet. So sklamaním som vypol počítač a išiel radšej na chvíľu von. Stretol som sa s kamarátom a povedal som mu, po čom moje srdce túži. Poradil mi, aby som si pozrel MacBooky na eBayi. Povedal mi, že sú síce používané ale za dobrú cenu. Rozhodol som sa teda pozrieť si tieto počítače na najväčšom internetovom bazári eBay. Ceny boli ozaj dobré, tak som sa zaregistroval a začal hľadať. Každý deň som pozeral ponuky, že či sa náhodou nenašiel kúsok pre mňa. Jeden deň sa tomu tak stalo a našiel som si svoj vysnívaný MacBook. Pozerám sa, MacBook je z Veľkej Británie. Dobre, to by som ešte zvládol. Začal som listovať nižšie. Zrazu som sa dozvedel, že dane za jeho dovoz sú pomaly vyššie ako cena samotného počítača. Nevadí, skúsime šťastie, veď je za dobrú cenu a s dobrými špecifikáciami. Začala sa aukcia. Pomaly som prihadzoval a keď bola aukcia na konci, prihodil som víťazné 2 eurá. Hneď potom mi prišla na eBayi správa, že som nesplnil minimálnu požadovanú sumu predajcu. S veľkým množstvom nadávok som počítač vypol a išiel spať. Bol som z prihadzovania a sledovania unavený, plus sa aukcia skončila o 3:16 ráno.

Snímka obrazovky 2016-01-19 o 15.13.06

Na druhý deň som si len tak zo srandy dal do vyhľadávača termín „používaný macbook“. Vyskočili mi samé odkazy na zahraničné stránky. Pozorne som čítal a hneď som si všimol ponuky internetového obchodu macbookarna.cz. Písali, že predávajú používané MacBooky za dobrú cenu a hlavne kvalitné. Toto boli tie kúzelné slová, ktoré mi povedali, aby som na stránku klikol. Bonusom bolo, že spoločnosť nesídli niekde v Amerike alebo vo Veľkej Británii, ale kúsok od nás v Prahe. Prezeral som si pekne upravenú a hlavne prehľadnú webovú stránku. Mali tam množstvo počítačov (MacBook Air/Pro), ale aj telefóny (iPhone 6) a po asi 3 minútach som si našiel svoj MacBook Pro. Rozklikol som si ho. Pozrel som si špecifikácie a taktiež som si porovnal cenu na internete po koľko sa asi tento model pohybuje. Macbookarna.cz neklamala. Ozaj mali ceny nižšie ako kdekoľvek inde. Potešil som sa a napísal  im do online chatu. Odpísali asi po 20 sekundách. Spýtal som sa, či je MacBook ihneď k odberu. Povedali mi, že bohužiaľ tento MacBook je už rezervovaný, no ihneď mi ponúkli veľmi podobnú variantu. Špecifikácie boli trocha vyššie, tým pádom aj cena sa zdvihla. No nie rapídne. Aj tak bola cena stále omnoho nižšia ako na iných stránkach. A tých 40 eur mi vôbec nevadilo, nakoľko som si pozeral pekné fotky nafotené zo všetkých uhlov a videl, že MacBook je vo veľmi dobrom stave a to ešte aj s krabicou. Páni v macbookarna.cz mi na moje požiadanie vymenili SSD za HDD, čím klesla aj cena, čiže MacBook sa priblížil k cene toho rezervovaného. Tým pádom bol môj MacBook drahší o 20 eur ako ten rezervovaný. To ma viac než dosť potešilo. Pánom som povedal, že s prevzatím tovaru bude asi problém, keďže som zo Slovenska. Odpovedali mi, že to vôbec nevadí, nakoľko v ten týždeň idú do BA.

Snímka obrazovky 2016-01-19 o 15.13.20

Nastal deň prevzatia. S pánom sme sa dohodli, že sa stretneme v obchodnom centre. Po chvíli môjho príchodu do obchodného centra sa objavil milý pán s českým prízvukom, stretli sa nám oči a on sa hneď spýtal, či som si ním volal ja. Navrhol mi, aby sme sa premiestnili do najbližšej kaviarne. Sadli sme si a pán ihneď vytiahol môj nový MacBook. Bol presne podľa mojich predstáv a jeho stav súhlasil aj s fotkami, ktoré boli zobrazené na internete. Žiadne škrabance ani ryhy. Dostal som kompletný počítač aj s nabíjačkou. Predviedol mi ho a na každú moju otázku ihneď odpovedal. MacBook bol vyčistený a pripravený pre mňa. Vyplatil som dotyčnému pánovi MacBook, dostal aj doklad o kúpe, ktorý mi dal právo reklamovať tovar, ak bude pokazený. V tom momente ma však niečo napadlo. Spýtal som sa, kde je krabica od neho. Pán sa mojej otázke začudoval a povedal mi, že k nemu žiadnu krabicu nedostal. Išiel som na ich stránku a ukázal som mu, že krabica mala byť k nemu automaticky. Na to sa mi pán ospravedlnil a okamžite telefonoval šéfovi, ktorý ma uistil, že mi krabica k MacBooku bude do týždňa odovzdaná. A tak sa aj stalo. Krabicu som si prevzal priamo od majiteľa firmy, ktorý sa mi ešte raz ospravedlnil. MacBook ide dodnes bez akejkoľvek hardvérovej závady a ešte k tomu aj pekne vyzerá. Bolo vidieť, že ho technici v macbookarni ošetrili a pripravili. Nedávno rozšírili svoju ponuku o príslušenstvo, náhradné diely a batérie pre MacBook. Po mojej veľmi dobrej skúsenosti sa už teším, kedy si od nich niečo znova objednám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?