Jony Ive: Apple Watch čakajú v najbližších rokoch dramatické zmeny

Jony Ive bol v pondelok spolupredsedajúcim slávnostného gala večera Met Gala v New Yorku a počas rozhovoru pre Business of Fashion prezradil niekoľko zaujímavostí o najnovšom produkte spoločnosti – Apple Watch.

Ive samozrejme odmietol odpovedať na akékoľvek špecifické otázky o budúcnosti Apple Watch, prezradil však, že v budúcich generáciách sa ešte máme na čo tešiť.

“Je to celkom zaujímavé, keď sa pozriete na prvú generáciu iPodu, či iPhonu – to čo sa stalo v najbližších dvoch, troch a štyroch rokoch bolo pomerne dramatické. Boli by ste možno prekvapení, koľkými dnes samozrejmými funkciami prvý iPhone nedisponoval.

Samozrejme, toto je pre nás nová kategória o ktorej si zároveň myslíme, že je prirodzená a autentická. Nie sme oportunistickí ako niektorí naši konkurenti. Nepovieme si ‘Nuž, toto je rastúca kategória.’ To nie je pravda.”

met-gala-2016-jony-ive-anna-wintour
Zľava doprava: Thomas Campbell, Andrew Bolton, Anna Wintour, Sir Jonathan Ive. Zdroj: Business of Fashion

Dva až tri roky je rovnaké obdobie, ktoré ohľadom Apple Watch spomenul Tim Cook v nedávnom rozhovore pre CNBC. Rovnako ako Cook, aj Ive pripustil, že Apple sa ešte stále učí a Watch sú prvým pokusom preraziť do sveta módy, v ktorom spoločnosť zatiaľ nie je tak sebavedomá, ako u iných produktov. V rozhovore taktiež spomenul, čo je podľa neho cieľom dizajnéra.

“Vždy sme s snažili dizajnovať veci takým spôsobom, aby neboli zjavné všetky problémy, ktoré sme pri nich museli prekonať. To je prácou dizajnéra: riešiť problémy a skúmať ich, no nezaťahovať ľudí do podrobností.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?