John Oliver o spore Apple s FBI vytvoril trefný reklamný spot

Známy americký komik John Oliver sa vo svojej relácii Last Week Tonight tentoraz zameral na medializovaný súdny spor medzi Apple a FBI ohľadom šifrovania iOS zariadení.

V 18-minútovom videu postupne rozobral problematiku z oboch strán konfliktu, vysvetlil ako funguje šifrovanie, poukázal na nedostatočnú technologickú informovanosť politikov, potenciálne nebezpečenstvo zo strany Číny a Ruska a ďalšie témy. Napokon sa pridal na stranu Applu a pripomenul, že aj podľa expertov v obore je tvorba zadných vrátok do systému len podkopávanie bezpečnosti platformy a ochrana tohto kľúča pred hackermi je jednoducho nerealistická.

Video Oliver ukončuje trefnou reklamou, ktorú relácia vytvorila pre Apple. Založená je na základe nedávnych reklám na iPhone 6s a “po lopate” svojim zákazníkom vysvetľuje ako vyzerá Apple, ako jeho typický zákazník, ako softvérový inžinier spoločnosti a ako perverzný hacker, ktorý sa chce dostať k plážovým fotkám vašej rodiny. Reklama začína približne o 15:50, no ak rozumiete anglicky, za pozretie určite stojí aj celé video.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.