iPhone SE a 9,7″ iPad Pro majú oba 2 GB RAM

Apple sa zásadne o veľkosť pamäte RAM na svojich iOS zariadeniach nedelí, potenciálnym zákazníkom preto neostáva nič iné, než počkať na rozobratie zariadenia, alebo otestovanie pomocou benchmarkovej aplikácie.

Redaktor webu TechCrunch Matthew Panzarino však už stihol otestovať obe nové zariadenia od Applu – iPhone SE aj 9,7-palcový iPad Pro. Oba pritom podľa meraní obsahujú 2 GB RAM.

iPhone SE je teda po výkonovej stránke a veľkosti pamäte úplne identický so svojimi väčšími bratmi 6s a 6s Plus, čo určite poteší množstvo jeho záujemcov. 9,7″ iPad Pro na druhej strane za svojou väčšou variantou značne zaostáva. Ponúka oproti nemu totiž len polovicu pamäte, čo je rovnaké množstvo ako pri iPade Air 2 z roku 2014.

Panzarino taktiež stihol odmerať výkon malého iPhonu SE. Podľa benchmarkovej aplikácie GeekBench A9 čip telefónu beží na rovnakom takte ako iPhone 6s (1,85 GHz) a v meraniach dosahuje viacmenej rovnakých výsledkov – 2538 pre Single-Core operácie a 4421 pre Multi-Core.

iphonesegeekbench-800x532
Zdroj: twitter.com/Matthew Panzarino (@panzer)
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.