iPhone 7 bude mať vďaka EMI Shielding lepšie funkcie

Predstavenie nového iPhonu 7 sa pomaly blíži. Očakáva sa od neho veľa. No Apple by nemal zabúdať na dve podstatné veci, ktoré si želajú uživatelia už od iPhonu 4. A sú nimi lepšia výdrž batérie a silnejšia WiFi. Pokiaľ nás tieto správy nezavádzajú, znamená to, že iPhone 7 by mohol konečne vyriešiť dva podstatné problémy, pričom sa nejedná o hlavný zámer. Ale to nie je to najzaujímavejšie. Zaujímavý je spôsob, ako toho chce Apple dosiahnuť. Tým spôsobom je nová zmena v spôsobe výroby iPhonu. Podľa najnovších správ internetového portálu ETNews, Apple pridá EMI shielding na každý podstatný čip v iPhone. Pre porovnanie, dnešné modely využívajú EMI iba na PCB a anténu.

FKLIuCeFCMOCdLSJ.medium

Nie každý určite vie, čo to je EMI. Jedná sa o skratku pre Electromagnetic Interference (elektromagnetická interferencia). A shielding chápeme ako ochranu proti tejto interferencii. A určite nie je ochrana proti interferencii na škodu. Najväčšou výhodou je ochrana zdravia. Čím viac bude EMI ochrany v iPhone, tým menej mozgových buniek zabijeme pri telefonovaní.

GS23131

Ako môže EMI Shielding pomôcť s výdržou batérie a WiFi? Celkom jednoducho. Tým, že bude pokrytých viac čipov v iPhone, tým menej bude zariadenie náchylné na poškodenie od interferencie. A taktiež nebude potreba veľkého množstva energie na zosilnenie signálu, keďže EMI Shielding bude chrániť podstatné súčasti zariadenia a interferencia nebude taká silná.

iphone-5s-emi-smt-shielding-metal-cover

Zatiaľ nevieme povedať, či táto nová súčasť iPhonu zvýši jeho cenu. To sa dozvieme v septembri, alebo pri uniknutí návrhov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.