iPhone 6s Plus vs. Galaxy S7 Edge: ktorý je rýchlejší?

Nová vlajková loď od Samsungu Galaxy S7 Edge sa nezačala ani oficiálne predávať a už to máme ďalší test, v ktorom tentokrát porovnáme rýchlosť tohto zariadenia. V predchádzajúcom „šialenom” teste sme mohli vidieť ktorý smartfón vydrží dlhšie na panvici s vriacou vodou a teraz sa môžeme pozrieť na trochu užitočnejší. V ňom sa postavia proti sebe Galaxy 7 Edge, Nexus 6P, Moto X Pure a iPhone 6s Plus.

Test rýchlosti: iPhone 6s Plus vs. Galaxy S7 Edge

V tomto teste redaktor porovnal rýchlosť smartfónov, avšak nepoužili k tomu žiadny softvér na meranie výkonu, ale stopoval čas, za ktorý sa spustia vybrané aplikácie. Proti sebe postavil minuloročné vlajkové modely Nexus 6P, Moto X Pure a iPhone 6s Plus proti top modelu od Samsungu Galaxy S7 Edge, ktorý bol predstavený len pred pár dňami počas výstavy MWC v Barcelone.

Aby boli výsledky porovnania čo najpresnejšie, na smartfónoch boli obnovené továrenské nastavenia, bola vybratá SIM karta a nainštalované len aplikácie, ktoré sa použili počas testu. Potom nasledoval scenár z „reálneho” života a stopoval sa čas, za ktorý sa spustia.

Na prvom mieste sa umiestnil iPhone 6s Plus, ktorý to zvládol za 1 minútu a 42 sekúnd, o 18 sekúnd pomalší bol Galaxy S7 Edge. Za touto dvojicou nasledoval na treťom mieste Nexus 6P, pri ktorom sa stopky zastavili na 2 minútach a 2 sekundách a na poslednom mieste je Moto X Pure s časom 2 minúty a 16 sekúnd.

Opäť platí staré známe. Apple vynikajúco optimalizoval svoj operačný systém iOS a prispôsobil ho hardvéru. Testované smartfóny majú osemjadrový procesor, avšak iPhone 6s Plus má len dvojjadrový, ale aj tak bol najrýchlejší. Na koniec musíme ešte spomenúť, že zariadenia s Androidom majú displej s rozlíšením 1440p, pričom víťaz testu má „len” 1080p.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.