iOS 9.3: Wi-Fi Asistent po novom ukazuje množstvo spotrebovaných dát

Apple ako súčasť iOS 9 predstavil zaujímavú funkciu Asistent Wi-Fi, ktorá po aktivovaní pomáha obchádzať pripojenie na pomalé Wi-Fi siete. Používa pritom mobilné dáta od operátora. Keď systém detekuje neobvykle pomalé načítavanie dát prostredníctvom Wi-Fi, na načítanie zvyšku dát sa automaticky použíje mobilná sieť.

Apple tvrdí, že funkcia váš internetový paušál zaťaží len minimálne a vôbec sa nepoužíva na sťahovanie objemných dát ako videá a hudba. Ani to však nepredišlo mnohým sťažnostiam zo strany používateľov, ktorí kvôli Wi-Fi asistentovi dostali nepríjemne vysoké faktúry. Všetko vyvrcholilo v momente, keď sa skupina nespokojných zákazníkov rozhodla podať hromadnú žalobu.

Najnovšia beta iOS 9.3 však do situácie prináša trochu transparentnosti. Pod položkou Mobilné v nastaveniach telefónu teraz nájdeme okrem spotreby dát jednotlivých aplikácií aj štatistiky o tom, koľko si z vášho mesačného balíčka odhryzla funkcia Wi-Fi Asistent.

wifiassistnewios9datafeature

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.