iOS 9.3 (beta 2) umožňuje aktualizáciu príslušenstva na iPade Pro

Druhá beta nového operačného systému iOS 9.3 bola v pondelok sprístupnená pre developerov a iba včera pre verejné beta testovanie. Zahŕňa novú funkciu, ktorá umožňuje Smart Connectoru aktualizáciu firmvéru príslušenstva pre iPad Pro. Táto nová funkcia bola prvý krát spozorovaná nemeckým developerom Stefanom Wolfrumom (na stránkach Cult Of Mac), keď zapojil svoju Logitech Create klávesnicu do svojho iPadu Pro.

smartconnectorupdate-250x375

V posledných mesiacoch si niekoľko užívateľov fóra MacRumors všimlo, že klávesnica Create má lagy a vynecháva niektoré klávesové údery. Užívateľ fóra iwill424, ktorý tiež oznámil problém s klávesnicou Create, dostal firmvérovú aktualizáciu pre svoju klávesnicu hneď ako ju pripojil ku iPadu Pro. Tento iPad používal iOS 9.3 (beta 2). Aktualizácia firmvéru podľa slov užívateľov vyriešila obidva problémy s klávesnicou.

apple_ipad_pro_11

Internetovému portálu MacRumors sa podarilo k tejto funkcii znova dostať tým, že aktualizovala svoj iPad Pro na iOS verziu 9.3 (beta 2) a pripojila klávesnicu. Hneď po jej pripojení sa zobrazilo vyskakovacie okno, ktoré upozorňovalo, že aktualizácia pre príslušenstvo (teda pre jeho firmvér) je dostupná a môžete si ju stiahnuť. Ak ste si zvolili možnosť stiahnuť, vyskočí druhé okno, ktoré vás informuje o percentuálnom postupe aktualizácie. Hneď ako sa aktualizácia dokončí, okno zmizne. Zabralo to okolo 30-40 sekúnd. Bohužiaľ dialógové okno, ktoré vyskočí vás neinformuje čo sa v aktualizácií opravuje, pridáva alebo mení.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.