Intel vydal nové Skylake čipy pre 15-palcový MacBook Pro

Rada MacBookov od Applu už nejaký ten piatok zúfalo túži po aktualizácii, zdá sa však, že k novým modelom sme čoraz bližšie. Intel tento týždeň potichu vydal nové Skylake čipy, ktoré by mohli byť použité v tohtoročnom Retina MacBooku Pro s 15-palcovým displejom.

Medzi ne patria nové Core i7 procesory s taktom 2,6 GHz, 2,7 GHz a 2,8 GHz, ktorých ceny viacmenej sedia s Haswell variantami v predošlých modeloch. Druhou, avšak menej pravdepodobnou možnosťou sú nové Xeon E3 čipy. Tie sa už ale pohybujú v značne vyšších cenovkách.

skylake_15mbp_core_chips skylake_15mbp_xeon_chips

Core i5 a i7 varianty vhodné pre menší 13-palcový MacBook Pro boli oznámené už v septembri, no ich vydanie bolo odložené na začiatok tohto roka. Do obehu sa však dostávajú len pomaly.

S príchodom nových čipov sa po dlhšom čase ráta aj s poriadnym redizajnom laptopovej rady, zrejme po vzoru 12-palcového Retina MacBooku. Nové Macy sa kľude môžu objaviť kedykoľvek v najbližších mesiacoch, kvôli radikálnejším dizajnovým zmenám však pravdepodobnejšou príležitosťou bude niektorý z pripravovaných eventov – či už v marci, alebo na júnovej WWDC.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.