Gramatické okienko Phila Schillera: ako tvoriť množné číslo od slova iPad

Šéf marketingu Phil Schiller na svojom Twitter účte nedávno poučil Apple používateľov o tom, ako správne tvoriť množné čísla z názvov Apple zariadení.

Schiller sa na Twitteri ozval po diskusii medzi technologickými analytikmi Markom Evansom z Andeessen Horowitz a Michaelom Gartenbergom z iMore, ktorí sa nevedeli zhodnúť na tom, či je množné číslo iPadu Pro “iPads Pro” alebo “iPad Pros”. Podľa Shillera nie je správny ani jeden prístup, názvy Apple produktov by sa údajne nemali pluralizovať vôbec. Namiesto “dva iPady Pro” by sa podľa neho malo používať označenie “dve iPad Pro zariadenia”.

Schiller ďalej naznačil, že názvy Apple produktov sú pomnožné a poznamenal, že je správne povedať napríklad “mám 3 Macintosh počítače” a nie “mám 3 Macintoshe”.

Napriek tomu, čo Phil Schiller hovorí, je to však práve Apple, kto často toto “pravidlo” porušuje. Stačí sa napríklad pozrieť na nedávnu tlačovú správu ohľadom predstavenia iPhonu 6s, v ktorom je opakovane použité množné číslo “iPhones”. Dokonca aj sám Schiller vo svojich tweetoch pravidelne používa “iPads” a to isté platí aj pre riaditeľa spoločnosti, Tima Cooka.

ChQXDJUUYAAtkO9.jpg-large

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.