Foxconn chce odkúpiť firmu Sharp

Neskoršie v januári sme sa dozvedeli, že Foxconn, dodávateľ dielov pre Apple vytvoril ponuku, v ktorej ponúka 5.3 miliardy dolárov za odkúpenie japonskej firmy Sharp. Podľa informácií od Nikkei Asian Review sa spoločnosť Sharp rozhodla a prijala ponuku od Foxconnu a to v novej cene, ktorá dosahuje 6,2 miliardy dolárov. Sharp má v pláne celkovú zmenu svojich operácií, hneď ako bude pod krídlami firmy Foxconn. Napriek zisťovaniu, bližšie podmienky kúpy zatiaľ nie sú známe. Firma Sharp dostala dve ponuky. Sharp si mohla vybrať ponuku odkúpenia od Foxconnu, alebo pomoc od Inovation Network Corporation of Japan, kde by získala podporu vo výške 2,7 miliardy dolárov a pôžičku vo výške 1,8 miliardy dolárov.

160224232851-sharp-electronics-780x439

V súčasnosti je firma Sharp hlavným dodávateľom LCD displejov pre Apple. V minulosti bola vedúcim výrobcom televízií, audio vybavenia a ďalších výrobkov. Firma už niekoľkokrát tvrdo spadla a stratila takmer 1,9 miliardy dolárov na konci fiškálneho roka. Taktiež je známe, že firma Sharp musí zaplatiť dlh, ktorý si požičala a to vo výške 4,3 miliardy dolárov. Foxconn oznámil, že je ochotný tento dlh prezvať a vyplatiť. Nie je zatiaľ známe, aké plány má Foxconn s firmou Sharp, ale pravdepodobne sa budú výrobky Foxconn predávať pod práve odkúpenou značkou.

hi-852-foxconn-workers

Krátko po tom, čo bolo oznámené odkúpenie firmy Sharp, spoločnosť Foxconn oznámila pozastavenie podpisu zmluvy, keďže sa ukázali dlžoby firmy Sharp, o ktorých Foxconn nevedel. Foxconn oznámil, že nepodpíše zmluvu, dokým nebudú všetky detaily zmluvy jasné. Sharp teda musí vyriešiť všetky svoje dlhy predtým, ako podpíše zmluvu so spoločnosťou Foxconn.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.