Dodávatelia súčiastok pre iPhone 7 sa pripravujú na Dual-Lens kamery

Dodávatelia čipov pre Apple, spoločnosti Cirrus Logic a Analog Devices (ADI) si zarezervovali produkčnú kapacitu pre pripravovaný iPhone 7. Rozbehnutie výroby iPhone 7 sa predpokladá niekedy v druhom alebo treťom kvartáli tohto roku, ešte predtým ako sa predstaví v septembri. Spoločnosť  Cirrus Logic poznamenala, že sa domnieva o novej súčasti iPhonu. Jedná sa o možné stereo reproduktory. Barclays sa domnieva, že druhý stereo reproduktor nahradí miesto, ktorý teraz zaberá 3.5mm audio jack.

iphone_Dual-Lens

Mnoho zdrojov už hovorilo o zámere spoločnosti Apple zrušiť 3.5mm audio jack v nadchádzajúcom iPhone 7. Namiesto neho chcú vytvoriť all-in-one konektor, ktorý bude schopný viacero funkcií, ako nabíjanie iPhonu, výstup pre slúchadlá a na pripojenie k počítaču. Taktiež sa možno dočkáme podpory pre Bluetooth náhlavné súpravy a digital-to-audio adaptéru, ktorý umožní používanie káblových slúchadiel. Mohli by sme teda očakávať, že buď iPhone 7 alebo iPhone 7 Plus bude mať dual-lens kameru, využívajúcu technológiu LinX, ktorá by mohla viesť k svetlejším a čistejším DSLR fotkám.

Chipworks-A9_SoC_Die_Sizes

Nedávne správy hovoria aj o tom, že Apple sa vzdá spolupráce so Samsungom a svoje čipy, ktoré doteraz vyrábal Samsung, bude odoberať od firmy TSMC. Ak sa tak stane, iPhone 7 bude mať čipy od dodávateľa TSMC. V septembri minulého roku sa pri testoch iPhonu 6 a 6s zistilo, že A9 čipy obsiahnuté v týchto zariadeniach majú rôzne veľkosti, čo znamená, že Apple do zariadení inštaloval čipy aj od Samsungu aj TSMC. Doteraz sa myslelo, že rozdiel je iba vo veľkosti. Ale benchmark test odhalil, že A9 čip od spoločnosti TSMC prekonal ten od Samsungu. Neskôr Apple vydal prehlásenie, že rozdiel medzi čipmi môže byť maximálne 2-3%, pretože záleží od životnosti batérie zariadenia, čo dokázal aj neskorší test batérie. Ďalšie správy vravia o vode odolnom iPhone 7, bez viditeľných súčastí antény na zadnej strany a tzv. bezkáblové nabíjanie.

iPhone-TSMC-vs-Samsung-A9-SoC

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.