Dlhodobý spor o patent vyhral Apple

Dlhotrvajúci súdny spor medzi spoločnosťou Apple a Samsung už má dohru. Jednalo sa o Samsungom ukradnuté patenty spoločnosti Apple. Súd nariadil spoločnosti Samsung aby stiahol všetky modely, ktorých sa patent týka a taktiež zakázal aj ich výrobu. Našťastie pre Samsung a jeho zariadenia, ktorých sa tento problém týka sa už tak nepredávajú.

150598870_blog_main_horizontal

Spor sa začal kvôli softvérovým funkciám ako autokorekcia a odomknúť potiahnutím. Tieto funkcie sa objavili v Galaxy S II a Galaxy Nexus, ktoré sú aktuálne stiahnuté z trhu. Záverečné znenie súdu znelo, že Samsung musí prestať používať funkcie, ktoré si nechal patentovať Apple a nesmie už vyrábať a predávať takéto zariadenia. A ako sa ukázalo, Samsung s tým nebude mať problém.

Samsung taktiež stihol okamžite reagovať, že zariadenia kúpené v USA už tento patent neobsahujú, preto nie je treba ich stiahnuť z trhu. Spoločnosť sa obáva, že touto výhrou sa Apple posilní a začne obviňovať Samsung z krádeží ďalších patentov.

SamsungvsApple

Hádky a súdne spory medzi Apple a Samsung sú už na dennom poriadku. Samsung si je vedomý, že v očiach zákazníkov klesol a preto sa snaží zachrániť čo sa dá a očistiť sa s pomocou redizajnovaných vlajkových lodí Galaxy S a Galaxy Note. Zatiaľ nie je známe či to pomohlo. Samsung dúfa, že predstavenie Galaxy S7 a Galaxy Note 6 tomu všetkému pomôže.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.