Ceny iCloud úložiska pre rok 2016

Väčšina z nás pozná cloudové úložisko od spoločnosti Apple s názvom iCloud. Niektorí ľudia ho využívajú viac ako iný a platia si za rozšírený plán. To znamená, že majú viac úložného priestoru.  Každý deň používame naše zariadenia. Robíme fotky, píšeme maily a všímame si, že sa na našom úložisku iCloud zmenšuje voľná kapacita. Je to úplne normálne, keďže nechceme aby sa nám stratili dôležité dokumenty. Bohužiaľ čím viac dokumentov uložíme, tým menej miesta bude na nové. Preto nám spoločnosť Apple ponúka rozšírenie úložného priestoru na našom iCloude. V ponuke sú štyri kapacitné možnosti.

2016-iCloud-Storage

Prvou je 5GB miesta. Tá je zadarmo a dostane ju každý užívateľ iZariadenia. Potrebné je iba Apple ID, ktoré je nutnosťou každého vlastníka zariadenia od spoločnosti Apple. Druhou variantnou je 50GB úložného priestoru. Apple si za túto kapacitu účtuje 0,99€ každý mesiac. Teda presnejšie dokým si plán nezmeníte alebo ho nezrušíte. Ak ho zrušíte, nemusíte mať strach, pretože k vášmu Apple ID sa opäť priradí 5GB úložiska. V poradí tretí plán obsahuje úložisko o kapacite 200GB a jeho cena je 2,99€ za mesiac. Túto variantu najčastejšie využívajú malé firmy a ľudia, ktorí svoje zariadenia využívajú ako osobné počítače a majú na nich všetky dokumenty. Štvrtou možnosťou je úložisko o veľkosti 1TB. V podstate jedno bežné počítačové HDD. Veľké úložisko, pre veľké súbory. Ak chcete mať všetky svoje fotky, dokumenty, filmy a podobne pri sebe, tak 1TB plán je presne pre vás.

img_2586

V cene plánu, ktorý si zvolíte, máte zarátané aj DPH. Dobrou správou je to, že s aktuálnym operačným systémom vo vašom iOS zariadení alebo OSX sa postupne pridáva mnoho aplikácií, ktoré už využívajú službu iCloud. Čiže ak máte ku príkladu plán s úložiskom 200GB, rozhodne ho využijete naplno.

icloud_signin_online_updated_howto_2

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.