Apple zostavil tajný tím, ktorý pracuje na VR headsetoch

Apple sa aj naďalej venuje svetu virtuálnej reality. Podľa denníka Financial Times spoločnosť zostavila veľký tím expertov, ktorý momentálne experimentuje s VR headsetmi a ďalšími technológiami.

Tím pozostáva zo stoviek zamestnancov najatých z konkurenčných spoločností ako Microsoft a Lytro a taktiež ľudí zo startupov, ktoré spoločnosť odkúpila v uplynulých mesiacoch. Okrem Douga Bowmana, jedného z popredných expertov na virtuálnu realitu a spoločností Metaio, FaceshiftEmotient Apple taktiež odkúpil firmu Flyby Media. Tá pracovala na aplikáciách a 3D senzoroch pre smartfóny, ktoré by umožnili napríklad pridávať virtuálne správy k rôznym objektom v reálnom svete.

apple_patent_video_goggle

Apple už údajne vyrobil hneď niekoľko prototypov virtuálnych headsetov, ktoré sú priamo inšpirované produktami ako Oculus Rift a Hololens. Zatiaľ nie je jasné, kde a v akej podobe by sa mohli tieto technológie využiť, Financial Times však tvrdí, že by sa teoreticky mohli uplatniť práve v automobilovom projekte Apple Car. Nie je však tajomstvom, že Apple často pracuje na projektoch, ktoré nikdy neuzrú svetlo sveta.

Tim Cook sa tento týždeň na margo virtuálnej a rozšírenej reality vyjadril celkom pozitívne a je vidieť, že sa spoločnosť o túto sféru skutočne zaujíma. Nehovoriac o veľkom množstve patentov, ktoré firma nazhromaždila.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.