Apple vydal tretiu beta verziu iOS 9.3, OS X 10.11.4, watchOS 2.2 a tvOS 9.2

Apple pokračuje v beta testovaní pripravovaných aktualizácií svojich systémov a dnes vydal pre vývojárov už ich tretiu verziu. S výnimkou tvOS však obsahujú prevažne len opravy chýb a optimalizáciu výkonu.

Tretia beta verzia tvOS 9.2 prináša funkciu Dictation, pomocou ktorej budú používatelia v krajinách s podporou pre Siri zadávať text, či heslá aplikácií prostredníctvom hlasu. Pomocou Siri je teraz taktiež možné vyhľadávať aplikácie na App Store.

tvos_dictation-800x447 tvos_hold_to_dictate-800x443

Okrem týchto noviniek prinesie nová verzia tvOS tiež podporu Bluetooth klávesníc, priečinky na aplikácie, redizajnovaný multitasking a implementáciu Apple máp pre vývojárov.

OS X El Capitan vo verzii 10.11.4 je aj naďalej zameraný na stabilitu a zlepšenia výkonu Macov. watchOS 2.2 okrem iného ponúka podporu pre viacero iPhonov súčasne.

iOS 9.3 je naproti tomu plný noviniek, vrátane nočného režimu Night Shift, zaheslovanie Poznámok, nové nastavenia pre iPady v školách a mnoho ďalšieho. Všetko nájdete zhrnuté v našom článku.

Tretie beta verzie systémov sú momentálne dostupné pre všetkých registrovaných vývojárov, no v najbližších dňoch sa dajú očakávať aj verzie pre verejných beta testerov.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.