Apple vydal piatu betu iOS 9.3 so zmenami pre režim Night Shift

Apple včera vydal v poradí už piate beta verzie operačných systémov iOS 9.3, OS X 10.11.4, tvOS 9.2 a watchOS 2.2. OS X a iOS vyšli tentoraz súčasne ako pre vývojárov, tak aj pre verejnosť.

iOS 9.3 beta 5 prináša niekoľko dôležitých zmien pre nočný režim Night Shift. Okrem novej ikonky, ktorá pribudla v predchádzajúcich betách je teraz Night Shift v Ovládacom centre o niečo jednoduchší. Po stlačení tlačidla už nevyskakuje možnosť zapnúť režim “Na teraz” alebo “Do zajtra”.

Najnovšia beta (vpravo) už neobsahuje vyskakovaciu kontextovú ponuku. Zdroj: MacRumors
Najnovšia beta (vpravo) už neobsahuje vyskakovaciu kontextovú ponuku. Zdroj: MacRumors

Ak máte Night Shift naplánovaný podľa východu a západu slnka, či podľa špecifického času, po stlačení tlačidla v Ovládacom centre sa funkcia po novom aktivuje/deaktivuje do naplánovaného času. Ak je plánovanie vypnuté, tlačidlo funguje ako manuálny spínač. Rovnakú funkcionalitu má teraz aj tlačidlo v nastaveniach telefónu.

Druhou výraznou zmenou je automatická deaktivácia režimu Night Shift pri spustení Low Power Mode (režimu slabej batérie). Po novom tak už nejde spustiť obidve funkcie súčasne, čo je škoda, nakoľko obe sú užitočné práve vo večerných hodinách.

ios9.3-beta5-nightshift
Odobratá bola možnosť používať režim slabej batérie a Night Shift zároveň.

Do nastavení režimu Night Shift taktiež pribudlo niekoľko drobných kozmetických zmien a ako Apple sľúbil, späť sa vracia možnosť navigovať systémom iPadu Pro pomocu Apple Pencil. Pre všetky zmeny v iOS 9.3 si môžete pozrieť naše zhrnutie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.