Apple produkty v roku 2016: čo všetko môžeme očakávať?

Spoločnosť Apple je pravdepodobne jedným z najúspešnejších a najväčších prvoaprílových žartov. Pýtate sa prečo? Pretože táto spoločnosť bola založená práve na “Deň bláznov”, teda 1. apríla 1976 a tento rok bude gigant z Cupertina oslavovať svoje 40 narodeniny.

V predchádzajúcom článku sme si skúsili tipnúť, kedy sa budú konať eventy a dnes si zhrnieme očakávané produkty, ktoré nám Tim Cook so svojím tímom tento rok pravdepodobne predstavia.

Nový iPad Air 3

V roku 2015 nám Apple predstavil nový iPad Pro s veľkým 12-palcovým displejom a inovovaný iPad Mini, ktorý dostal hardvér z iPadu Air 2. Čo nám ale chýbalo bol práve nástupca 10-palcového tabletu. V prvej polovici tohto roku, pravdepodobne v marci, očakávame nový iPad Air 3. Povráva sa, že by mohol prebrať nápad, ktorý obsahuje iPad Pro a to sú jeho štyri reproduktory. Okrem toho by mal obsahovať nový procesor Apple A9 alebo A9X, led svetlo a objavujú sa špekulácie o 4K displeji, 4GB RAM  a podpore Apple Pencil.

produkty 2016 ipad air 3

Štvor palcový iPhone

Ak hľadáte iPhone s kompaktnejšími rozmermi, musíte siahnuť až po vyše dvojročnom modely iPhone 5s. O jeho nástupcovi a označení sa toho už dosť popísalo, dokonca sa objavili aj jeho prvé neoficiálne videá. Vyzerá to tak že nový 4-palcový iPhone príde s konštrukciou súčasných iPhone 6 alebo 6s a zapadne do dizajnovej rodiny. Obsahovať by mal taktiež vylepšený procesor. Objavili sa už mnohé špekulácie ohľadom jeho názvu a na predstavenie si počkáme pravdepodobne tiež do marca. (Obrázok: Martin Hajek)

produkty 2016 iphone 6c

iPhone 7

Na jeseň tohto roku bude predstavený nový kráľ. Na trón zasadne iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Jediné čo je isté je pravdepodobne len názov a všetky ostatné veci sú zatiaľ len špekulácia. Vode odolná konštrukcia, bezdrôtové nabíjanie, chýbajúci 3,5 mm jack … ,všetko je len v rovine špekulácii. Podľa tradície siedma verzia by mala prísť s novým dizajnom a novým procesorom Apple A10.

produkty 2016 iphone 7

Apple Watch 2

Budú sláviť inteligentné hodinky úspech. Podľa prvých finančných výsledkoch aspoň tie v podaní Applu pravdepodobne áno. Práve aj preto očakávame tento rok nové hodinky Apple Watch 2. Zatiaľ sa povráva že by mohli obsahovať kameru FaceTime pre video hovory a mali by byť menej závislé na iPhone. Očakávame tiež predstavenie nového operačného systému watchOS 3.

produkty 2016 watch 2

iOS 10, číslo X pre iPhone a iPad

Aké nové funkcie nám prinesie iOS 10? To sa dozvieme pravdepodobne až na konferencii WWDC v lete. Finálnu verziu očakávame na jeseň spolu s príchodom nového iPhonu 7.

produkty 2016 ios x

OS X 10.12

Podobne ako pri iOS budúcu verziu operačného systému pre počítače Mac uvidíme na konferencii v júni počas WWDC. Zatiaľ môžeme len špekulovať aké novinky si pre nás Apple predstaví a taktiež s akým názvom príde. Posledné verzie sú pomenované podľa miest v Kalifornii, Mavericks (pláž), Yosemite (národný park) a El Capitan (skalná stena). Novú verziu očakávame niekedy na jeseň, pravdepodobne v októbri.

produkty 2016 os x

Aktualizované verzie počítačov

V priebehu roka očakávame aktualizované verzie všetkých verzií počítačov, iMac, Mac Pro, Mac Mini a MacBook. Prvé lastovičky by sa mali objaviť už marci, kedy by sme mohli vidieť aktualizovanú radu MacBookov. Okrem povinnej jazdy, ako sú rýchlejšie procesory od Intelu a lepšie grafické karty, môžeme očakávať integráciu nových portov ako Thunderbolt 3 a USB 3.1 Type – C. Otázne je či príde nástupca 12-palcového MacBooku, alebo či budú MacBooky Air nahradené alebo vybavené retina displejom. Uvidíme či  príde Apple s novými modelmi Mac Mini, posledná aktualizácia jeseň 2014 alebo Mac Pro, v zima 2013.

produkty 2016 mac

Apple TV piatej generácie?

Dlho sme museli čakať na súčasnú štvrtú verziu, ktorá prišla s novým ovládačom, vylepšeným hardvérom, integráciou Siri a obchodu s aplikáciami. Príde v relatívne krátkom čase nová verzia? Tu si dávame zatiaľ otáznik. Pravdepodobná je nová verzia operačného systému tvOS. (Obrázok: Martin Hajek)

produkty 2016 apple tv

Apple Campus 2: materská loď pristáva

Na 40. narodeniny by si Apple mohol dopriať darček v podobe nového sídla. Nový Apple Campus 2 navrhol hviezdny architekt Norman Foster a na konci roka 2016 by mala byť výstavba dokončená. 10 rokov potom, čo Steve Jobs predstavil tento hviezdny projekt.

produkty 2016 campus 2

Apple Car

A konečne! Na záver sme si nechali legendárne auto, ktoré ešte ani nebolo predstavené. Už ste mohli čítať veľa špekulácii ohľadne tajomného projektu Titan, za ktorým sa skrýva elektrické auto od Applu. Svet nie je zatiaľ naň pripravený a neočakávame jeho predstavenie tento rok ale v našom sumári si zaslúžil čestné miesto.

produkty 2016 apple car

Produkty, ktoré by ste si (možno) priali

Nový iPod

Tento ikonický produkt je už veľa rokov zanedbávaný a pravdepodobne sa to nezmení ani tento rok. Pozrite vydarený návrh od čínskeho dizajnéra s menom Yanhan Lee. Čo by ste povedali na iPad Classic Final Edition?

produkty 2016 ipod

Apple televízor

V minulosti sa tiež objavili špekulácie, že Apple predstaví vlastný televízor. v súčasnej dobe sa na trhu udomácnil set-top box AppleTV a je nepravdepodobné, že sa na trhu objaví ďalší produkt do našich obývačiek. Pozrime sa aspoň na návrh od dizajnéra Martina Hajeka, ako by mohol vyzerať. (Obrázok: Martin Hajek)

produkty 2016 apple televizia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.