Apple pracuje na oprave chyby v OS X, ktorú spôsobuje Spotify

Člen tímu Spotify, Johan Lindstorm potvrdil správu, že spoločnosť Apple pracuje na oprave chyby v OS X, kedy sa pri streamovaní muziky v aplikácií Spotify na Mac zobrazí Kernel panic. Túto chybu ma na svedomí služba, ktorá beží na pozadí a umožňuje steramovanie muziky cez aplikáciu. Chybu prvýkrát nahlásili na centre podpory aplikácie Spotify v októbri. Užívateľ na fóre informoval, že celý systém OS X padá po tom, čo aktualizoval Spotify na verziu 1.0.15.133. Od vtedy, mnoho užívateľov hlásilo, že sa im prejavuje rovnaká chyba a všetci zdieľali aj kernel panic hlásenia o chybe.

Spotify

Citácia správy od jedného z užívateľov, ktorí čelia tejto chybe:

“Bol som v kontakte so spoločnosťou Apple a uistili ma, že táto chyba je im už známa ako v aktuálnej tak aj v predošlej verzii OS X. Pracujú na oprave, no neviem kedy vydajú aktualizáciu s opravou. Kernel panic sa objaví, keď máte spustenú aplikáciu Spotify a dáte si streamovanie muziky. Je to preto, lebo služba, ktorá ma na starosti streamovanie spustí sieťové požiadavky a tie spustia kernel panic.”

desktop-your-music-albums

Medzitým, užívatelia fóra vytvorili návod, ako tejto chybe predísť. Je nutné vypnúť vstavaný firewall v systéme OS X. Nájdete ho cez Systémové nastavenia -> Bezpečnosť a súkromie -> Firewall.  Toto nastavenie väčšinou slúži na kontrolu aplikácií, ktoré dostanú prístup k sieťovým úlohám. Je nutné poznamenať, že týmto postupom môžete vystaviť svoj Mac nebezpečenstvu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.