Apple plánuje integrovať bezdotykovú klávesnicu do MacBookov

Apple dodal patent na Force Touch klávesnicu bez fyzických kláves. Štruktúra konfigurovateľnej citlivosti tlaku pre elektronické zariadenia, ako tento patent spoločnosť Apple sama nazýva. 

Apple poznamenal, že konvenčné klávesnice raz podľahnú poškodeniu. Napríklad prach a iné častice preniknú do tela notebook práve cez medzery medzi klávesmi a telom a poškodia vnútorné obvody alebo komponenty MacBooku.  Taktiež spoločnosť podotkla, že klávesnica je náchylná aj na pád či iné mechanické poškodenie.

261186-1280

Jedno riešenie tohto problému Apple má. Snaží sa integrovať tlakovo senzitívnu “zero travel” (nulový pohyb) vstupnú štruktúru. Termín “zero travel” neznamená absenciu statického rozloženia vstupného zariadenia, ale nepredvídateľné a nerozpoznateľné rozmiestnenie vstupných komponentov. Komponenty vstupnej štruktúry sa môžu deformovať, aby poskytli lepší vstup a deformácia týchto komponentov nemôže byť zistiteľná užívateľom z tretej strany.

261184-1280

Aby vytvorili rozloženie klávesnice, Apple pravdepodobne použije k tomuto patentu svetlo. Svetlo prenikne mikro otvormi na klávesnici, ktorá zaznamená zníženie svetla v danej oblasti, kde užívateľ klikol vloží príslušný znak. Na kontaktnej vrstve sa bude nachádzaj aj vrchná ochranná vrstva, ktorá zamedzí prieniku nečistôt a kvapalín do vnútorných častí MacBooku.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.