Apple odkúpil startup na rozoznávanie emócií z tváre

Young woman making sixteen different facial expressions. High resolution image. All the pictures was taken with a medium format Hasselblad Camera system and developed from Raw.

Apple pod svoje krídla získal ďalšiu malú spoločnosť, tentokrát zameranú na rozpoznávanie emócií z výrazu tváre. Odkúpenie startupu Emotient kalifornská firma potvrdila pre Wall Street Journal, no tradične bez bližšieho vysvetlenia.

Emotient vyvinul umelú inteligenciu, ktorá ma za úlohu čítať emočný stav človeka z jeho tváre. Technológia si doteraz našla uplatnenie predovšetkým v reklamných prieskumoch, kedy pomocou kamery vyhodnocovala reakcie ľudí na rôzne televízne reklamy.

https://vimeo.com/122238992

Akým spôsobom plánuje Apple túto technológiu využiť je zatiaľ otázne, no v tomto segmente nejde o jeho prvú kúpu. V septembri spoločnosť odkúpila firmu FaceShift na rozoznávanie tvári pomocou 3D senzorov, mesiac na to zas získali Perceptio, umelú inteligenciu, ktorá je schopná učiť sa a rozoznávať rôzne obrazce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.