Apple má záujem o odkúpenie Time Warner

NEW YORK, NY – AUGUST 07: A woman walks past the entrance to the Time Warner center on August 7, 2013 in New York City. The media company reported a 87 percent jump in second-quarter earnings of $771 million, compared with $413 million in last year’s same period. (Photo by Andrew Burton/Getty Images)

Spoločnosť Time Warner bude už čoskoro na predaj a jedným z popredných záujemcov o jej odkúpenie je podľa New York Post prekvapivo aj Apple. Medzi ďaľšich potenciálnych kupcov patrí mobilný operátor AT&T a televízna spoločnosť Fox.

Akvizícia spoločnosti by mohla teoreticky slúžiť ako základ pre dlho plánovanú televíznu streamovaciu službu pre Apple TV. Time Warner je totiž po Disney druhou najväčšou mediálnou spoločnosťou na svete a vlastní množstvo popredných amerických televíznych staníc, vrátane HBO, Cinemax, CNN, TNT, Cartoon Network a taktiež filmovú divíziu Warner Bros.

To by Applu umožnilo ponúkať on-demand streamovanie ich televízneho obsahu a taktiež aj množstva seriálov ako Game of Thrones, Silicon Valley, či True Detective za jednotné predplatné, podobne ako to robí napríklad Netflix. Apple sa o vytvorenie svojej vlastnej televíznej služby snaží už dlho, rokovania v minulosti prebiehali aj s ostatnými poskytovateľmi obsahu ako CBS, ABC, Fox, Disney, Viacom a Discovery.

Kvôli ich údajnej neochote odstúpiť však Apple z plánov koncom minulého roka upustil. Jediným spôsobom ako sledovať televízny obsah na Apple TV tak aj naďalej ostávajú služby ako Netflix, HBO Now, či tvOS aplikácie jednotlivých televízií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.