Apple je údajne frustrovaný rokovaniami o televíznom streamovaní

O televíznej streamovacej službe, ktorú Apple pripravoval pre novú generáciu Apple TV sa toho popísalo už veľa. Pôvodne sa hovorilo o predstavení na minuloročnej WWDC konferencii, no kvôli nedotiahnutým rokovaniam s držiteľmi práv na mediálny obsah sa služba neobjavila. Nebola však ani súčasťou štvrtej generácie Apple TV, ktorú Apple predstavil v septembri.

V posledných mesiacoch to vyzeralo tak, že spoločnosť od rokovaní úplne upustila a nevedno, či predplatné na Apple TV vôbec niekedy uzrie svetlo sveta. Ťažkosti o vyjednávaní s televíznymi a mediálnymi spoločnosťami potvrdzuje aj John Skipper, prezident amerického športového kanálu ESPN. V nedávnom rozhovore pre Wall Street Journal spomenul, že Apple je už frustrovaný neschopnosťou zabezpečiť prijateľné vysielacie práva.

ESPN údajne malo s Applom o jeho službe viaceré diskusie, zatiaľ však nikam neviedli. Prebiehajú však aj naďalej, televízia má podľa Skippera veľký záujem o Apple TV ako platformu. Zmluvu ESPN už uzavrelo s podobným set-top boxom Sling TV a je pravdepodobné, že streamovanie športových prenosov sa čoskoro objaví aj na Apple TV.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.