Apple eventy v roku 2016: kedy ich môžeme očakávať?

Čaká nás ďalší vzrušujúci rok 2016 v podaní Applu. Tešíme sa na nový iPhone 7, Apple Watch 2 alebo na nové iPady a aktualizované MacBooky, ale kedy budú predstavené?

V súčasnej dobe nie je nič isté a Apple nezverejnil žiadne konkrétne termíny na nadchádzajúce udalosti. Všeobecne platí, že pozvánky na prezentácie sú novinárom a vývojárom posielané približne týždeň pred uskutočnením. Avšak vzhľadom k udalostiam z posledných rokov môžeme predpokladať približné dátumy konania. Samozrejme ich berte s určitou dávkou rezervy, ide len o prognózy redakcie, ktoré sú ale celkom pravdepodobné.

Jar

Minulý rok sa konalo prvýkrát od roku 2012 podujatie v marci. V stredobode pozornosti boli Apple Watch, nový MacBook a aktualizované verzie 13 palcového notebooku MacBook Pro s Retinou. A čo môžeme očakávať v roku 2016? Existuje niekoľko indícií, že predstavené by mohli byť nové hodinky Apple Watch 2, iPad Air 3 s hardvérom iPadu Pro a nový iPhone so 4 – palcovým displejom (založený na iPhone 5s alebo 6). A dátum konania? Minulý rok sa konalo podujatie 9.marca (pondelok).

  • Preto je náš typ: 7.marca 2016 (pondelok).podujatia marec

Leto: Apple WWDC

Každý rok musíme počítať s WWDC (Worldwide Developers Conference). Na tejto konferencii sa stretávajú tisícky vývojárov, ktorým Apple predstavuje nové verzie svojich operačných systémov – OS X (Mac), iOS (iPhone a iPad) watchOS (Apple Watch) a tvOS (Apple TV). Predstavené by mali byť OS X 10.12, iOS 10, watchOS 3 a tvOS 10.

Ale kedy? Začiatkom júna sa táto konferencia koná od roku 2007. Ako sme vás už informovali, server MacRumors prišiel so správou že tohtoročná WWDC by mala začať 13.júna.

  • Preto je aj náš typ 13. júna 2016 (pondelok).podujatia jun

Jeseň

Nové iPhony (predtým iPody) predstavuje Apple pravidelne začiatkom septembra. Preto ani rok 2016 by nemal byť výnimkou a
svetlo sveta by mal uzrieť nový iPhone, ale pravdepodobne nové iPody už neuvidíme. Minulý rok sa konalo na jeseň ešte jedno podujatie, na ktorom bol predstavený iPad Pro a nová generácia Apple TV.

  • Náš typ je 6.september 2016 (utorok).

podujatia september

Apropo: Minulý rok Apple predstavil menšie produkty aj bez špeciálneho podujatia. Ide hlavné o rôzne periférne zariadenia ako Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 alebo novú klávesnicu Magic Keyboard.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.