Aktualizácia Pixelmatoru pre Mac prináša nové nástroje na výber objektov a retušovací plugin do Photos

Známy grafický program Pixelmator pre Mac dostal update na verziu 3.5, ktorá prináša dva nové nástroje na zlepšenie výberu objektov a rozšírenie určené na retušovanie do aplikácie Fotky.

Nástroj Quick Selection značne uľahčuje vyberať väčšie plochy obrázkov jedným ťahom štetca. Na detekciu danej oblasti využíva analyzovanie farieb, textúry, kontrastu a tieňov. Magnetic Selection zas automaticky obopne hrany objektov a uľahčí tak ich detailný výber.

Zabudovaná aplikácia Fotky v OS X taktiež dostala nové retušovacie rozšírenie, vďaka ktorému môžete jednoducho odstraňovať a kopírovať objekty, nastaviť jas a saturáciu, zaostriť detaily a mnoho ďalšieho. Rozšírenie využíva rozhranie Metal v OS X El Capitan, ktoré pomáha urýchľovať náročnejšie grafické operácie.

Nová aktualizácia okrem toho prináša aj množstvo ďalších noviniek a dostupná je zadarmo pre každého majiteľa aplikácie. Pixelmator je dostupný za 29 € na Mac App Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.