Aké aplikácie sú na smartfónoch najpoužívanejšie?

Spoločnosť comScore zverejnila najnovšie štatistiky o americkom smartfónovom trhu. Čísla za december minulého roku poukazujú ako na podiel trhu medzi Applom a ostatnými výrobcami, tak aj na používanosť jednotlivých aplikácií na oboch platformách.

Najpoužívanejšou aplikáciou vôbec sa stal Facebook, ktorý má na mobile nainštalovaných až 76,8 % používateľov. Na druhom mieste je Facebook Messenger so 63,5 %. Na ďalších piatich miestach skončili aplikácie od Googlu – YouTube, Google Play, Mapy, Vyhľadávanie a Gmail. Instagram používa takmer 40 % vlastníkov smartfónu, Twitter prekvapivo len 24,5 %.

Snímka obrazovky 2016-02-05 o 19.21.55

Zaujímavé sú aplikácie od Applu. Mapy skončili až na 13. mieste, najmä kvôli ich absencii na platforme od Googlu a Apple Music – hudobnú aplikáciu, nie nutne streamovaciu službu – používa celkom 32 %. Výsledky sa týkajú obyvateľov Spojených štátov od veku 18 rokov, čo by mohlo vysvetľovať napríklad absenciu populárneho Snapchatu.

comScore zverejnil aj podiel operačných systémov a jednotlivých výrobcov smartfónov na trhu, tu sa však nekoná žiadne prekvapenie. Android používa väčšina (53,3 %), avšak rozdiel oproti iOS nie je veľký (42,9 %). Telefóny od Microsoftu používajú takmer 3 % a BlackBerry len necelé 1 %.

Snímka obrazovky 2016-02-05 o 19.24.17

Medzi najpoužívanejších výrobcov patrí po Appli samozrejme Samsung s 28,4 %, za ním sa umiestnilo LG s 9,9 %, Motorola so 5,3 % a HTC s 3,3 %. Postavenie Applu na trhu oproti septembru 2015 nepatrne kleslo na úkor Samsungu, LG a Motoroly.

Snímka obrazovky 2016-02-05 o 19.24.30

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.