4-palcový “iPhone 5se” očakávame už v marci, unikli aj prvé zábery

Pripravovaný 4-palcový iPhone, ktorý by v ponuke nahradil starnúci model 5s pomaly naberá konkrétnu podobu. Doterajšie dohady potvrdzuje Mark Gurman z 9to5Mac a na internete sa dokonca objavila prvá fotka nového telefónu.

Podľa najnovších správ z 9to5Mac, ktoré citujú zdroje priamo v Appli, sa bude nový telefón volať iPhone 5se a uvidíme ho už v marci. Označenie 5se je síce netypické, no podľa všetkého by malo symbolizovať akúsi vylepšenú verziu modelu 5s, na ktorom pripravovaný model stavia.

iPhone 5se by tak mal obsahovať dizajnové prvky iPhonu 6, vrátane zaobleného skla po bokoch a zamykacieho tlačidla na pravej strane. 8-megapixelový senzor fotoaparátu bude taktiež identický s iPhonom 6, pribudne podpora väčších panorám, autofocus pri nahrávaní videa a taktiež pohyblivé fotografie Live Photos z iPhonu 6s. Samozrejmosťou bude NFC čip a podpora Apple Pay, dostať by sme mali tiež barometer, vylepšené Bluetooth a Wi-Fi a farebné prevedenia iPhonu 6s: šedá, strieborná, zlatá a ružová.

iphone-7-release-date-a9_0

Jediné, na čom sa správy z rôznych zdrojov líšia, je generácia procesora. V osobitnom článku 9to5Mac objasňuje aj túto problematiku. Momentálne je totiž v obehu niekoľko modelov iPhonu 5se – niektoré obsahujú starší čip A8 z iPhonu 6 a niektoré zas novší procesor A9 z iPhonu 6s. Apple zdanlivo testuje obe generácie, čo by vysvetľovalo rozdiely medzi doterajšími správami.

Ktorú verziu však dostaneme vo finálnom produkte? Podľa Gurmana je pravdepodobnejší čip A9, ktorý by vďaka koprocesoru M9 taktiež umožnil podporu pre hlasovú aktiváciu Siri, známu z iPhonu 6s. Vieme aj kapacity rôznych modelov – iPhone 5se bude začínať na štandardných 16 GB, pričom drahší model by mal dostať 64 GB.

Čerešničkou na torte je údajná uniknutá fotografia nového modelu, ktorý je dizajnovo identický s iPhonom 6, no veľkosťou smeruje skôr k iPhonu 5s. Fotku včera zverejnil používateľ holandského Apple fóra menom Gijs Raggers, ktorý v minulosti odhalil napríklad originálny iPad Air – celé tri mesiace pred jeho oficiálnym predstavením.

Claimed-4-Inch-iPhone-Photo-800x600

Predstavenie iPhonu 5se je zatiaľ naplánované na tretí marcový týždeň, ktorý začína 14-teho, v príprave je taktiež iPad Air 3nové náramky pre Apple Watch. Zatiaľ sa ráta s menším eventom, je však celkom možné, že nový iPhone Apple vypustí nenápadne, len prostredníctvom tlačového oznámenia. Vydanie očakávame koncom marca, prípadne začiatkom apríla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.