4-palcový “iPhone 5e” bude mať čip A8 a 1 GB RAM

Dohady o novom iPhone so 4-palcovým displejom sa začali šíriť už od uvedenia iPhonu 6 a 6 Plus, no zdá sa, že Apple predstavenie menšieho telefónu teraz skutočne zvažuje. Jeho špecifikácie sa však podľa rôznych zdrojov značne líšia. Niektorí hovoria o najnovšom čipe A9 a 2 GB pamäte, iní zas o starších komponentoch.

Čínska stránka cnBeta tvrdí, že nový kompaktný telefón od Applu uvidíme začiatkom tohto roka a to pod názvom “iPhone 5e”. Malo by pritom ísť o mierne vylepšený iPhone 5s, ktorý by nahradil jeho miesto ako najlacnejšia varianta smartfónu v portfóliu spoločnosti. Podľa údajných zdrojov v továrni Foxconnu by iPhone 5e mal priniesť nasledovné:

  • Čip A8 a 1 GB RAM
  • 16GB a 64 GB úložného priestoru
  • 8-megapixelový senzor z iPhonu 5s
  • Tenšia a ľahšia kovová konštrukcia
  • Apple Pay a NFC
  • Telefonovanie cez LTE
  • Ružové farebné prevedenie

Japonský blog Mac Otakara taktiež spomína o niečo menšie rozmery, tie by mali tvoriť presne 122,9 mm na výšku a 57,63 mm na šírku.

Telefón by podľa správy mal vyjsť v priebehu februára, alebo marca, za cenu približne 3000 čínskych juanov (450 eur). cnBeta v minulosti správne predpovedali balenie a menšiu batériu iPhonu 6s Plus, no pred niekoľkými rokmi im celkom nevyšiel tip ohľadom taktu procesora A8.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.