2 GB RAM sa postará o veľký rozdiel 

iPhone 5s vs iPhone SE: 2 GB RAM sa postará o veľký rozdiel.

iPhone SE obsahuje zmes komponentov z iPhonu 6s, 6 a 5s

Zoberieme starší, avšak obľúbený dizajn smartfónu a vybavíme ho aktuálnym hardvérom. Podobne asi rozmýšľali inžinieri z Cupertina pri konštrukcii nového iPhonu SE. Pre rekapituláciu, vybavený je procesorom Apple A9 (rovnaký nájdeme aj v iPhone 6s), 2 GB RAM a 12 MPx fotoaparátom.

Na prvý pohľad by sme ťažko hľadali vizuálne rozdiely medzi iPhonom 5s a iPhonom SE, avšak tie najväčšie sa ukrývajú vo vnútri smartfónu. Starší z dvojice je vybavený SOC A7, ktorý je taktovaný na 1,3 GHz a 1 GB RAM. Novší obsahuje aktuálne najnovší procesor A9 s frekvenciou 1,85 GHz a 2 GB RAM. Rozdiel vo výpočtovom výkone je vďaka novšiemu procesoru a vyššej frekvencii zrejmý, ale ako ovplyvní rýchlosť smartfónu 2 GB RAM?

Na túto otázku nám dal odpoveď portál 9to5MAC. Jeho redaktori porovnali načítanie kariet v internetovom prehliadači Safari. Väčšia operačná pamäť sa postarala o veľký rozdiel, kým iPhone 5s musí načítavať stránky nanovo, vďaka 2 GB RAM nie je iPhone SE taký zábudlivý a otvorené karty si pamätá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?