Zdražovanie v európskych iTunes Stores zrušilo automatické platby za predplatné

Ak ste už navštívili App Store, asi ste si všimli zvyšovanie cien, o ktorom sme písali pred pár dňami. Jedným z dôsledkov tohto kroku, ktorý však nepoteší najmä vývojárov, je, že sa zrušili všetky predplatné, ktorých sa zdražovanie týkalo. Používateľov toto opatrenie ochráni pred platením vyšších cien bez ich vedomia. Vývojári ani predplatitelia však zatiaľ o vypnutí automatického obnovovania neboli informovaní. Je preto možné, že niektorí prídu o obsah, na ktorí sú zvyknutí bez toho, aby bolo nutné zasahovať, a ďalší si zase obnovenie rozmyslia, čo zase nepoteší vývojárov.

Ak chcete mať istotu, že budete mať váš predplatený obsah automaticky k dispozícii aj po vypršaní aktuálneho predplateného obdobia, overte si to v nastaveniach predplatného a prípadne si môžete vybrať na aké predplatné ho chcete automaticky obnoviť. Na problém upozornil prostredníctvom Tweetu Tom Royal z Popular Science UK.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.