Zákazníci: Apple má najspoľahlivejšie laptopy

Výskum bol robený na 58 000 odoberateľoch, ktorí si kúpili laptop medzi rokmi 2010 – 2015 a každý rok zisťoval informácie ohľadom porúch a celkovej spoľahlivosti značky.

Okolo 20 % zákazníkov sa po troch rokoch od kúpy sťažovalo na nejaký druh poruchy a väčšinou to boli vážne problémy, v systéme. Apple vykázal do 10 % poruchovosť pre svoje laptopy, za to isté obdobie. Presnejšie, MacBook Air 7 % a MacBook Pro 9 %.

Pri štatistike porúch do roka od kúpy dosahujú MacBooky 3 – 4 %, čo je podľa ZDNet oveľa menej ako porovnateľné zariadenia, ktoré majú Windows. Kazivosť laptopov, na ktorých beží Windows, záleží od firmy, ktorá ho vyrobila. Štatisticky sa pohybujú v rozmedzí 13 – 15 %.

Podľa ZDNet, 42 % zariadení Apple, ktoré sa raz pokazili, sa pokazia viackrát počas ich životnosti, ale v tej istej štatistike až 55 % zariadení využívajúcich Windows sa pokazí opakovane.

Nakoniec, 71 % respondentov, ktorí si zakúpili MacBook boli úplne spokojný so spoľahlivosťou a pri užívateľoch Windows bolo toto číslo 38 %

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.